Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (22/12)

OOSTERHOUT NB, 22 december 2006

Vier jongeren opgepakt op verdenking van vernieling

DONGEN: In de nacht van donderdag 21 december op vrijdag 22 december arresteerde de politie vier jongens op verdenking van openlijke geweldpleging tegen goederen. Rond 02.30 uur meldde een getuige dat hij jongeren over geparkeerde autos zag lopen nabij de kerk aan de Hoge Ham. Binnen twee minuten was de politie ter plaatse en trof op het Looiersplein vier jongens aan, die voldeden aan het opgegeven signalement. Het viertal werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau. Ondertussen stelden agenten vast dat drie geparkeerde autos beschadigd waren. De vier jongens ontkennen betrokken te zijn bij de vernielingen. Dit ondanks het feit dat een getuige hen positief herkende en dat van twee verdachten de schoenprofielen overeenkomen met de schoenafdrukken op de autos.
Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze aan hun respectievelijke ouders overgedragen, waarbij de ouders geïnformeerd werden over het voorval. Het gaat om drie jongens van 17 jaar oud en een jongen van 15 jaar oud. Ze komen alle vier uit Dongen.

Politie betrapt dronken automobilist

OOSTERHOUT: Een 26-jarige inwoner van Riel kreeg proces-verbaal vanwege het rijden onder invloed. De politie controleerde de man in de nacht van donderdag 21 december op vrijdag 22 december om 02.15 uur op Van Duivenvoordestraat. De automobilist werd gearresteerd toen de blaastest uitwees dat er sprake was van alcoholgebruik. De man moest mee naar het politiebureau om een ademanalyse te ondergaan. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 410 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijk toegestane maximum grens is. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van drie uren opgelegd. Iemand die onder invloed rijdt, krijgt altijd rijverbod opgelegd, zodat het alcohol in het lichaam af kan breken voordat de automobilist opnieuw achter het stuur stapt.

Fietser raakt gewond bij ongeval

GENDEREN: Op donderdagavond 21 december vond om 19.20 uur een verkeersongeval plaats op de kruising van de Hoofdstraat en de Kromme Nol. Bij dit ongeluk raakte een 44-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg gewond. Het slachtoffer fietste samen met haar man over de dijk, komende uit de richting Genderen en gaande in de richting van Wijk en Aalburg. Ze werd daar van achteren aangereden door een achteropkomende automobilist, een 21-jarige man uit Genderen. De vrouw belandde op de motorkap en kwam vervolgens tegen de voorruit van de auto terecht. Ze klaagde over erge pijn in nek, rug, been en arm, maar was goed bij kennis. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Het hondje dat in haar fietsmand meereed werd door de klap uit de mand geslingerd en is door een dierenarts medisch onderzocht. De veroorzaker verklaarde tegenover de politie dat de beide fietsers wél hun verlichting voerden, maar dat hij ze te laat opmerkte en een aanrijding toen niet meer kon voorkomen.
De politie maakte proces-verbaal op en vorderde het kenteken van de personenauto in. Dit gebeurde vanwege de aard en omvang van de schade aan het voertuig.

Auteur: Jeroen Steenmeijer