Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 51 2006

Voorlichtingsbijeenkomsten Wmo

De gemeente organiseert in de tweede week van januari voorlichtingsbijeenkomsten over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Aan de hand van een presentatie en vooral veel voorbeelden zal informatie worden verstrekt over de nieuwe wet en de wijze, waarop het nieuwe Loket Zorg en Inkomen hierin een rol vervult.

Elk kerkdorp wordt bezocht. De bijeenkomsten vinden plaats:


· op maandag 8 januari 2007 in gemeenschapshuis De Wieken in Molenhoek, aanvang 19.30 uur;


· op donderdag 11 januari 2007 in het gemeenschapshuis in Middelaar, aanvang 19.00 uur en


· voor Mook wordt nog een datum bekend gemaakt.

Wij nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn.

Indien vervoer voor u een probleem is kunt u contact opnemen met het KBO.

Voor vragen over de Wmo kunt u zich wenden tot de heet W. Vos, hoofd bureau Sociale Zaken, telefoon 024 6969121.


---

---

Ontheffing APV - geluidhinder

Voor het slijpen van spoorstaven gedurende de nachtperiode.

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij ontheffing hebben verleend aan BAM Rail op grond van artikel 4.1.7 lid 2 van de Algemeen Plaatselijke Verordening voor het produceren van een geluid tijdens het uitvoeren van slijpwerkzaamheden aan het spoor.

Het doel van het slijpen van de spoorstaven is het in goede conditie houden van het spoor, hetgeen de veiligheid ten goede komt en waardoor het spoor uiteindelijk minder geluid afstraalt wanneer er een trein overheen rijdt. Voor de werkzaamheden wordt gebruik gemaakt van speciale slijptreinen die stapvoets heen en weer zullen rijden. Met name bij dicht aan het spoor gelegen woningen zal dit tot geluidhinder kunnen leiden.

De ontheffing is geldt voor maximaal vier periodes, gedurende maximaal zes nachten per jaar, in 2007 en 2008. De werkzaamheden vinden s nachts plaats omdat de capaciteit van het spoorwegnet buitendienststelling overdag niet toestaat.

Burgemeester en Wethouders hebben bepaald dat BAM Rail circa 2 weken voorafgaand aan de eerste werkzaamheden de bewoners schriftelijk zal informeren over datum en tijdstip waarop deze plaatsvinden. Verder zult u in deze rubriek circa 2 weken tevoren nader worden bericht.

Het besluit tot verlening van ontheffing ligt gedurende zes weken, met ingang van 20 december 2006 tot en met 30 januari 2007 tijdens openingsuren ter inzage bij de publieksbalie. Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden een gemotiveerd bezwaar indienen bij het college.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau RIBM, tel. 024-6969146.


---

---

Brandweer presenteert vuurwerkspel voor kinderen

Op de website www.brandweer.nl is voor het vierde jaar op rij een computerspel te vinden over de gevaren van vuurwerk. Het vuurwerkspel is gericht op jongeren vanaf 8 jaar en gaat in op de risicos van de vuurwerk, kaarsen en feestvuren in relatie tot de jaarwisseling. Ook geeft het spel handige tips om op een veilige manier met vuurwerk en vuur om te gaan. Het spel is te vinden achter
www.brandweer.nl/vuurwerkspel of via de button op www.brandweer.nl.

Ieder jaar gebeuren er verschillende ongelukken omdat op een onveilige manier vuurwerk afgestoken wordt. In het spel wordt spelenderwijs stilgestaan bij de gevaren en risicos. Zo krijgen de spelers tips over het soort kleding dat het beste gedragen kan worden. Maar ook worden ze gewezen op de soorten vuurwerk die wel of niet in Nederland zijn toegestaan. In een ander onderdeel van het spel gaat het over de consequenties van het afsteken van vuurwerk voor ouderen, dieren etc.

Het vuurwerkspel gaat ook in op de risicos van vuur en feestvuren. Zo is er een spel waarbij duidelijk wordt gemaakt hoe om te gaan met kaarsen. In een ander onderdeel gaat het over brandwonden en wat te doen als je je gebrand hebt. Tot slot gaat een spel in op het opruimen van het afval als je vuurwerk hebt afgestoken.

Het vuurwerkspel is de afgelopen drie jaar door tienduizenden kinderen en jongeren gespeeld. Voor het in de lucht houden van het spel heeft KPN zijn belangenloze medewerking gegeven.


---

---

Centrumplan Mook

In de centrale hal van het gemeentehuis staat op dit moment een maquette van het nieuwe centrum van Mook. Ook zijn er een aantal impressie tekeningen en plattegronden in de hal tentoongesteld. Belangstellenden zijn van harte welkom binnen te lopen en eens indrukken op te komen doen over hoe het er straks allemaal uit gaat zien. Dit kan tijdens onze openingstijden: maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en op donderdag van 17.00 uur tot 18.30 uur.

U bent van harte welkom!


---

---

De spoorbrug over de Maas: levensgevaarlijk

Het is er kennelijk ingeslopen: voetgangers en (brom)fietsers gebruiken tussen Cuijk en Mook de spoorbrug om de Maas over te steken. ProRail, de beheerder van het spoor, wijst mensen op de gevaren en treft opnieuw maatregelen.

De spoorbrug is uitsluitend bedoeld voor treinverkeer en verboden voor onbevoegden. Er zitten openingen tussen de brugroosters, waaronder negen meter dieper de Maas stroomt. Daarbij komt dat treinen met grote snelheid passeren. Om ongelukken te voorkomen, moeten fietsers en voetgangers een andere route nemen.

Hekken zijn al verschillende keren door vandalen kapot geknipt, maar zijn onlangs weer opnieuw geplaatst aan beide kanten van de Maas. Mensen die de spoorbrug gebruiken en daarbij ook het spoor oversteken zijn in overtreding, aangezien de brug en het spoor verboden terrein zijn.

Waarschuwen, hekken en boetes

Om deze ongewenste onveilige situatie te verbeteren, neemt ProRail maatregelen in Mook en Cuijk. Naast het opnieuw plaatsen van hekken zet ProRail haar speciale toezichthouders in, die toezien op naleving van de veiligheidsregels. Personen die bij het spoor komen, worden bekeurd. Het gebruik van de spoorbrug is verboden.

Ook vragen we ouders om de gevaren van het spoor onder de aandacht te brengen bij hun kinderen. Kinderen laten zich binnen een groep soms overhalen om gevaarlijke dingen te doen, bespreek dit met hen. Het lijkt nog maar een kwestie van tijd tot er iemand wordt aangereden, die dacht dat hij nog net wel even voor de trein langs kon.

Als u vragen of opmerkingen heeft, kunt u bellen met ProRail via nummer 040-2329562 of een mail sturen aan zuid@prorail.nl.


---

---

VERLEENDE LICHTE BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving Verzonden

Mook :

St. Antoniusstraat 26 uitbreiden woonhuis 15 december 06

Molenhoek:

Middelweg 42 dakkapel en carport 15 december 06

VERLEENDE SLOOPVERGUNNING

Sloopadres Omschrijving Verzonden

Mook:

Bovensteweg 20 sloop klooster 15 december 06

VERLEENDE REGULIERE BOUWVERGUNNING 1^e FASE

Bouwadres
Omschrijving Verzonden

Middelaar:

Heikantseweg tussen 30 en 32 nieuwbouw 2 woningen 15 december 06

VERLEENDE LICHTE BOUWVERGUNNING MET VRIJSTELLING ART. 19 LID 3 WRO

Bouwadres Omschrijving Verzonden

Plasmolen:

Riethorsterweg 18 dierenverblijf 12 december 06

VERLEENDE REGULIERE BOUWVERGUNNING MET VRIJSTELLING ART. 19 LID 3 WRO

Bouwadres Omschrijving Verzonden

Middelaar:

Elzenstraat 10 uitbreiden woonhuis 15 december 06

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

AANVRAAG BOUWVERGUNNING

Bouwadres Omschrijving

Mook :

Rijksweg 93 uitbreiden woonhuis


---

---

Overzicht data welstandscommissies

Kleine commissie

De vergaderingen van de kleine commissie vinden plaats op 21 december 2006, 11 en 25 januari 2007 om 9:00 uur in het gemeentehuis te Mook.

De agenda is de maandag vooraf aan de vergadering in te zien in het gemeentehuis.

Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met het bureau RIBM, telefoonnr. (024) 696 91 47


---

---

De nieuwe gemeentegids en afvalkalender valt binnenkort bij u op de mat

De gemeentegids 2007 ligt weer vers van de drukker klaar voor verspreiding. De gids wordt in de komende periode verspreid en valt dus binnenkort bij u op de mat!

Nieuwe gemeentegids voorzien van lokale telefoongids en afvalkalender Nieuw in deze gids is dat dit jaar een lokale telefoongids is opgenomen. Daarnaast bevat de nieuwe gemeentegids voor het eerst de afvalkalender. Deze wordt dus niet meer apart verspreid.

Huis-aan-huis
De gemeentegids wordt jaarlijks huis-aan-huis verspreid in heel Mook en Middelaar. De gemeente besteedt samen met uitgeverij Suurland B.V. de grootste zorg aan de inhoud. Toch kan het natuurlijk voorkomen dat er onverhoopt foutieve informatie in de gids vermeld staat. Eventuele correcties kunnen worden doorgegeven via tel. (040) 2642300.

Gemeentegids niet op uw mat?
Hebben de bezorgers uw brievenbus per ongeluk overgeslagen? Dan kunt u alsnog een exemplaar afhalen bij de receptie in het gemeentehuis te Mook.


---

---

Nieuwjaarsreceptie 2007

In tegenstelling tot de jaren 2005 en 2006 toen de nieuwjaarsreceptie geen doorgang vond in verband met wenselijk geachte bezuinigingen, stelt het gemeentebestuur dit jaar de inwoners, bestuurders en leden van verenigingen en instellingen weer in de gelegenheid tot het uitwisselen van nieuwjaarswensen tijdens een nieuwjaarsreceptie.

De receptie zal worden gehouden op zondag 7 januari 2007 van 17.00 uur tot 18.30 uur in gemeenschapshuis De Wieken te Molenhoek.

Tijdens deze bijeenkomst zal burgemeester drs. C.A.M. Hanselaar-van Loevezijn om 17.30 uur haar nieuwjaarsrede uitspreken.

U wordt van harte uitgenodigd voor deze nieuwjaarsreceptie.


---

---

Aanvraag kapvergunningen

Perceel
Omschrijving

Molenhoek:

Middelweg 47 26 bomen

Inzage: van 19 december 2006 t/m 2 januari 2007

Inspraakmogelijkheden: door middel van zienswijzen aan burgemeester en wethouders tijdens inzage periode.

Nadere informatie: bureau Beheer Openbare Ruimte, telefoonnummer 024-6969157.


---

---

Illegale kap

Perceel Omschrijving

Molenhoek:

Lindenlaan 57a 5 inlandse eikenbomen en 2 wilde kersenbomen

Herplantplicht:

5 hoogstammige steenbeuken met stamomvang 20-22 cm. en tegen de erfgrens een met hedera begroeide afrastering van 180 cm. hoog en 30 meter lang.

Inzage: met ingang van de dag na verzending d.d. 13 december 2006 Inspraakmogelijkheden:

* Bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum

* Voorlopige voorziening na indiening van bezwaarschrift bij Rechtbank Arrondissement Roermond, Postbus 950, 6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur


---

---

TERINZAGELEGGING ONTWERPEXPLOITATIEVERGUNNINGEN SEKSINRICHTINGEN

De Burgemeester van de gemeente Mook en Middelaar maakt bekend dat zij op 13 december 2006 heeft besloten dat zij voornemens is om de seksinrichtingen Club B & B, Rijksweg 5 te Molenhoek en Loverslane, Rijksweg 37 te Mook een vergunning te verlenen voor de exploitatie van een seksinrichting als bedoeld in artikel 3.2.1., eerste lid, van de Algemene Plaatselijke Verordening 2000 gemeente Mook en Middelaar.

Door middel van de verlening van een exploitatievergunning kunnen seksinrichtingen, in het belang van de openbare orde en ter voorkoming of beperking van overlast en aantasting van het woon- en leefklimaat in de directe omgeving van het bedrijf, aan nadere regels worden gebonden.

Tevens heeft de burgemeester besloten om de Uniforme openbare voorbereidingsprocedure van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht op de voorbereiding van deze besluiten van toepassing te verklaren met het doel relevante kennis te vergaren over relevante feiten en betrokken belangen om aldus een zorgvuldige afweging te kunnen maken.

Op grond hiervan liggen de ontwerpen van de te nemen besluiten, met de daarop betrekking hebbende stukken, met ingang van 20 december 2006 op het gemeentehuis, Raadhuisplein 6 te Mook, gedurende een periode van zeven weken ter inzage, dus tot en met 7 februari 2007.

Gedurende deze periode kunnen belanghebbenden naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijze over de ontwerpbesluiten naar voren brengen. Verzocht wordt echter deze zienswijzen, ten behoeve van een zorgvuldige verwerking, zoveel mogelijk schriftelijk in te dienen. Het postadres van de gemeente is: Postbus 200, 6585 ZK Mook.

Nadere informatie: Bureau bestuurszaken, tel: 024-6969116

Mook, 19 december 2006

De Burgemeester van Mook en Middelaar,

Drs. E. Hanselaar-van Loevezijn


---

---

Op 2 januari 2007 tussen 08.30 en 10.00 uur heeft het gemeentepersoneel een nieuwjaarsbijeenkomst. Tot 10.00 uur is het gemeentehuis niet voor het publiek geopend en is het gemeentehuis telefonisch niet bereikbaar.

In verband met een collectieve sluiting zijn het gemeentehuis en de

werkplaats gesloten tussen kerstmis en nieuwjaar.

Alleen voor het doen van aangifte van geboorte of overlijden zijn wij

geopend op:


- woensdag 27 december van 09.00 tot 10.00 uur


- vrijdag 29 december van 09.00 tot 10.00 uur.

Verschoven ophaaldagen afvalcontainers

Graag willen wij u erop attenderen dat er op maandag 25 en dinsdag 26 december geen afval opgehaald wordt in verband met de kerstdagen. De containers die normaliter op maandag geleegd worden staan nu gepland voor donderdag 28 december. De lediging van dinsdag is verschoven naar vrijdag 29 december. De lediging van woensdag is ongewijzigd. Zie ook de afvalwegwijzer.


---

---

Vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij met toepassing van art. 19, lid 2, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling hebben verleend van het geldende bestemmingsplan voor:

het realiseren van 7 vrijstaande woningen en 2 bedrijfswoningen met bedrijfsruimte met bijbehorende infrastructuur en groen, overeenkomstig het vastgestelde bestemmingsplan Molenhoek, Stationsstraat/Middelweg perceel bloembollenbedrijf e.o..

Het vrijstellingsbesluit is ten opzichte van het ter visie gelegde ontwerpbesluit in die zin gewijzigd dat de te realiseren woning op kavel 1 niet meer in het besluit is begrepen.

Het besluit is verzonden aan de aanvrager op 15 december 2006.

Inzageperiode: het vrijstellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf de verzenddatum voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden;

Reactiemogelijkheden:

Vrijstelling voor bouwvergunningplichtige activiteiten

Voor de mogelijkheid van bezwaar en beroep tegen de in het besluit begrepen bouwvergunningplichtige activiteiten wordt dit vrijstellingsbesluit geacht deel uit te maken van het besluit waarop dit betrekking heeft, in dit geval de nog te verlenen bouwvergunning. Dit betekent dat hiertegen pas bezwaar mogelijk is nadat deze bouwvergunning is verleend en bekend gemaakt. Bekendmaking geschiedt te zijner tijd door toezending aan de aanvrager en door publicatie van het besluit, de datum van verzending ervan en de bezwaarmogelijkheden in het weekblad Regiodiek, in de gemeentelijke informatierubriek Ter sprake. Een bezwaarschrift tegen het vrijstellingsbesluit kan dan binnen de dan aangegeven termijn worden ingediend door een belanghebbende die in de voorbereidingsprocedure tijdig zienswijzen heeft ingediend, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij in dat kader geen zienswijze naar voren heeft gebracht of die bezwaren heeft tegen de wijzigingen die in het besluit ten opzichte van het ontwerp zijn aangebracht.

Vrijstelling voor niet-bouwvergunningplichtige activiteiten

Aangezien tegen de niet-bouwvergunningplichtige activiteiten in de voorbereidingsprocedure geen zienswijzen zijn ingediend en wat deze activiteiten betreft ten opzichte van het ontwerp-besluit geen inhoudelijke wijzigingen zijn aangebracht, kunnen uitsluitend belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij eerder geen zienswijzen naar voren hebben gebracht beroep instellen. Een evt. beroepschrift moet binnen zes weken na de verzenddatum van het besluit worden gericht aan de Rechtbank Roermond, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Indien een belanghebbende bezwaar of beroep heeft ingesteld, kan hij, als gelet op de betrokken belangen- onverwijlde spoed dat vereist, eveneens voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969148