Politie Groningen

Vrijdag 22 december 2006

Provincie groningen, 22-12-2006

Groningen: warenhuis overvallen

Een onbekende man heeft donderdagavond een warenhuis in de Pelsterstraat overvallen. Het personeel had de winkel net afgesloten. Plotseling kwam een Engels sprekende man in de winkel te voorschijn. Hij wees met een mes naar de personeelsleden en eiste geld. Aan de eis werd gevolg gegeven. Ook moesten de personeelsleden, allen vrouwen, hun mobiele telefoon en hun sleutels afgeven. Hierop werden de vrouwen in de keuken opgesloten. Uit angst hebben de personeelsleden nog twintig minuten gewacht, voordat de politie werd gebeld en zij uit de keuken durfden te lopen. Eén van de vrouwen was nog in het bezit van een mobiele telefoon en sleutel. De politie heeft nog op grond van het signalement van de dader gezocht, maar bleef deze zoektocht zonder resultaat. De politie stelt een nader onderzoek in naar de dader van de overval.

Groningen: winkeldievegge door het lint

De politie heeft donderdagmiddag in een warenhuis aan de Dierenriemstraat een 46-jarige vrouw uit Appingedam aangehouden voor winkeldiefstal met geweld. De vrouw werd door winkelpersoneel op heterdaad betrapt bij het stelen van een tas uit de winkel. Een 39-jarige medewerkster van de winkel ging de dievegge achterna en kon haar buiten de winkel achterhalen. Met veel moeite en met de hulp van een collega wist zij de dwarse vrouw in het warenhuis te krijgen. De verdachte bleef agressief en het gelukte haar om via de achteruitgang te ontkomen. Met behulp van een getuige wist het personeel de vrouw wederom terug te krijgen in de winkel. De Appingedamster werd vervolgens in een goederencontainer opgesloten in afwachting van de politie. Op een onbewaakt ogenblik wist de 46-jarige uit de container te vluchten. Hierop wist zij een schaar te pakken. Een 22-jarige medewerkster wilde dat voorkomen, maar kreeg zij pardoes een vuistslag in het gezicht. Ook de bedrijfsleider, een 65-jarige moest het ontgelden, omdat de vrouw meerdere steekbewegingen met de schaar maakte. Hij wist de steekbewegingen te ontwijken. Een tweede getuige wist uiteindelijk de verdachte te overmeesteren en in bedwang te houden. Zij werd overgedragen aan de politie en ingesloten op het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: pizzakoerier overvallen

Twee onbekende mannen hebben donderdagavond op de Vondellaan een 20-jarige pizzakoerier overvallen. De koerier had net een pizza bezorgd bij een adres aan de Vondellaan. Op het moment dat hij het portiek uitstapte werd hij aangesproken door de drie overvallers. Hij kreeg vervolgens een klap tegen de helm, die hij nog op zijn hoofd droeg. Hierop gaf hij zijn portemonnee af aan één van de overvallers. Met de portemonnee en een klein geldbedrag gingen de daders er op een snorfiets en twee fietsen vandoor in de richting van de Van Iddekingeweg. De politie stelt een onderzoek in naar de overvallers.

Groningen: alcomobiliste rijdt door hek bedrijfsterrein

De politie heeft donderdagnacht een 45-jarige vrouw uit Godlinze aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw was door onbekende reden de controle kwijt geraakt over het stuur en door een hekwerk van een bedrijfsterrein gereden. De bestuurster was na de aanrijding weggelopen in de richting van de Sontweg. Zij werd even later aangetroffen op de Bornholmstraat. Een blaastest op straat wees uit dat zij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1,65 promille alcohol in haar bloed had. De politie vorderde vervolgens het rijbewijs van de 45-jarige in. Zij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snorfietser onderuit

Een 32-jarige man uit Groningen is donderdagnacht gewond geraakt na een val van zijn snorfiets. De Stadjer reed samen met zijn 23-jarige vriendin op het Stratinghpad. Door onbekende reden gingen zij onderuit. De man raakte gewond aan zijn enkel. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn vriendin bleef ongedeerd. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: militair onder invloed

De politie heeft donderdagnacht op de Turfsingel een 19-jarige man uit Leeuwarden aangehouden voor rijden onder invloed. De verdachte werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest op straat wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De Stadjer bleek sinds april in het bezit te zijn van een rijbewijs. In een half jaar tijd liep de Fries voor de tweede keer tegen de lamp. Hij bleek bovendien een militair te zijn. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De Koninklijke marechaussee heeft het rijbewijs van de militair ingevorderd. De Kmar maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser gewond na val

Een 25-jarige vrouw uit Groningen is donderdagmiddag in de Floresstraat gewond geraakt na een val van haar fiets. De Stadjer ging onderuit met haar fiets toen ze vanaf de Korreweg de Floresstraat inreed. Ze is met een gebroken enkel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Groningen: snelle Stadjer moet rijbewijs inleveren

De politie heeft donderdagmiddag op de Noordzeeweg een 31-jarige man uit Groningen bekeurd na het begaan van een forse
snelheidsovertreding. De Stadjer werd geklokt met een snelheid van 151 km/uur, terwijl op de Noordzeeweg een snelheidslimiet geldt van 100 km/uur. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser gewond bij ongeval

Een 20-jarige fietser uit Groningen is donderdagavond op de kruising Berlageweg en het Heerdenpad gewond geraakt bij een ongeval. Een 53-jarige automobiliste verleende op de kruising geen voorrang aan de fietser. De Stadjer werd geschept en kwam hard op het wegdek terecht. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de fiets van het slachtoffer veiliggesteld. Van de aanrijding heeft de politie een rapportage gemaakt.

Den Ham: twee gewonden bij aanrijding

Een 24-jarige vrouw uit Groningen en een 23-jarige man uit Aduard zijn donderdagavond op de Sietse Veldstra gewond geraakt bij een aanrijding. Beide automobilisten zijn vermoedelijk frontaal met elkaar in botsing gekomen. De Aduarder liep door de klap een hoofdwond op. Hij was zelf al uit zijn auto gestapt. De Stadjer zat met onbekende verwondingen bekneld in haar auto. Zij werd door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd. Beide slachtoffers werden met hun verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Beide autos werden afgesleept.

Leek: politie neemt illegaal vuurwerk in beslag

De Groninger politie heeft donderdagavond in twee woningen aan de Wethouder Iwe Hutstraat illegaal vuurwerk in beslag genomen. In de eerste woning werden drie zogenoemde vlinderbommen in beslag genomen van een 14-jarige jongen. In de tweede woning werd nog meer vuurwerk aangetroffen. Een 14-jarige jongen overhandigde 160 astronauten, 400 strijkers en 40 stuks nitraat. Al het illegale vuurwerk werd in beslag genomen. De knapen werden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Kolham: doorrijding na aanrijding

Op de Rengersweg is donderdagavond een personenauto tijdens een inhaalmanoeuvre tegen een geparkeerde auto gebotst. De bestuurder van de betreffende personenauto reed na de aanrijding door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Korte tijd na de aanrijding trof de politie de zwaar beschadigde doorgereden auto, zonder bestuurder, aan op de Arke in Harkstede. Een zoektocht naar de bestuurder van de auto bleef nog zonder resultaat. De aangereden auto van een 58-jarige man uit Kolham raakte ook zwaar beschadigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de eigenaar van de auto. De personenauto werd naar het politiebureau afgesleept.

Blijham: auto tegen boom

Een 43-jarige man uit Blijham is donderdagavond op de Tweekarspelenweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man raakte de macht over het stuur van zijn auto kwijt, omdat hij in de rechterberm terecht kwam. De auto draaide om zijn as en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een boom. De 43-jarige werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Na zijn medische behandeling werd van de verdachte een bloedproef afgenomen. De auto van de man werd afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Winschoten: met 1 promille achter het stuur

De politie heeft donderdagnacht op de Grintweg een 44-jarige man uit Winschoten aangehouden voor rijden onder invloed. De verdachte werd in zijn auto gecontroleerd. Een blaastest op straat wees uit dat hij te veel alcohol had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd geconstateerd dat de verdachte ruim 1 promille alcohol in zijn bloed had. De Winschoter mocht na verhoor met een rijverbod van vier uur het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadskanaal: Kanaalster aangehouden voor brandstichting

De politie heeft donderdagnacht aan het Europaplein in Stadskanaal een 20-jarige man uit Stadskanaal op heterdaad aangehouden voor brandstichting. De politie zag de man bij een geldautomaat staan en vervolgens weglopen. Daarna zag de politie vlammen en rook bij de pinautomaat. Een overbuurman had het voorval ook gezien. Maar nog voordat de getuige de politie kon bellen, zag hij dat de agenten de man al in de kraag had gevat. De verdachte wordt gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.