Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Dronken Barnevelder van de weg gehaald

Publicatiedatum: 22-12-2006 11:52:07

Barneveld - De politie van Barneveld heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 48-jarige automobilist uit die plaats van de weg gehaald nadat hij in beschonken toestand achter het stuur van zijn auto was aangetroffen. De Barnevelder viel door de mand bij een routinecontrole omstreeks drie uur op de Baron van Nagellstraat. Bij de automobilist werd een alcoholpromillage gemeten van 2,20. Dat is ruim vier keer zoveel als is toegestaan. De politie heeft het rijbewijs van de Barnevelder ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Man aangehouden na vernieling ruit

Publicatiedatum: 22-12-2006 11:53:31

Wageningen - De Wageningse politie heeft donderdagavond een 42-jarige inwoner van die stad aangehouden wegens vernieling van een ruit van een woning. De man zou bij een buurtbewoonster de ruit hebben vernield. Wat daartoe de aanleiding was is vooralsnog onduidelijk. De bewoonster waarschuwde de politie en vertelde de agenten wat er was gebeurd. De vrouw bleek de Wageninger wel te kennen. Agenten gingen vervolgens bij de man aan de deur die direct bekende de ruit te hebben ingetrapt. De Wageninger is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Halt voor Barnevelder na afsteken vuurwerk

Publicatiedatum: 22-12-2006 11:53:03

Barneveld - Een zestienjarige Barnevelder staat een alternatieve straf te wachten via bureau Halt wegens het afsteken van vuurwerk in zijn woonplaats. Agenten betrapten de knaap rond kwart over acht op heterdaad toen hij op de Prins Bernhardweg een strijker afstak. Agenten waren daar naar toe gedirigeerd nadat er klachten waren gedaan door buurtbewoners over crossende jeugd. Bij de Barnevelder werden nog 96 strijkers aangetroffen die in beslag werden genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Drankrijder raakt rijbewijs kwijt

Publicatiedatum: 22-12-2006 11:51:19

Doorwerth - Een 56-jarige automobilist uit Doorwerth heeft donderdagavond zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij door de politie was betrapt op het rijden onder invloed. Omdat de man recentelijk al vaker bekeurd was voor hetzelfde vergrijp kostte hem dat zijn rijbewijs. De Doorwerther trok rond zes uur de aandacht van surveillerende agenten toen hij wegdook bij het zien van de politiewagen. De man werd aan de kant gezet en moest vervolgens mee naar het politiebureau toen de agenten alcohol hadden geroken. Bij de ademanalyse werd een alcoholpromillage vastgesteld van ongeveer anderhalf keer de norm. Tegen de Doorwerther is proces-verbaal opgemaakt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053