Ministerie van Defensie

22-12-2006 11:49

kerstgroet kabinet aan uitgezonden troepen

âFijne kerstdagen en alle goeds voor 2007! Heel veel respect voor jullie werkâ schrijft premier Jan Peter Balkenende op de kerstkaart die het voltallige kabinet heeft gezonden aan de Nederlandse militairen in Afghanistan. âDank voor wat jullie doenâ zegt minister Henk Kamp.

âBeste wensen voor een gezegend kerstfeest in moeilijke omstandigheden en voor een voorspoedig 2007. In verbondenheid vanuit Nederlandâ is de groet van minister van Justitie Hirsch Ballin op de kaart met twee beertjes in innige omhelzing. Met een persoonlijke kerstwens toonden de bewindslieden hun betrokkenheid bij de Nederlandse troepen. Zij doen daarbij spontaan mee aan de Telegraaf-actie om de mannen en vrouwen in Uruzgan massaal een kerstgroet te brengen.Via de website van de Telegraaf kan iedereen de komende dagen een speurder opgegeven voor de actie.

Minister Henk Kamp en staatssecretaris Cees van der Knaap stuurden een kerstboodschap aan al het defensiepersoneel. Zij memoreren in hun brief dat het idealisme en gedrevenheid vergt om te streven naar een betere wereld, één van de taken van de krijgsmacht. De defensiebewindslieden geven aan dat zij tijdens hun bezoeken aan de uitzendgebieden zien hoe de Nederlandse mannen en vrouwen telkens opnieuw werken aan vrede en veiligheid. âJuist dan besef je hoe belangrijk het is dat wij daar zijn. De dankbaarheid voor de aanwezigheid van onze militairen is van de gezichten van de bevolking af te lezenâ.

Commandant der Strijdkrachten, generaal Dick Berlijn zegt in zijn persoonlijke kerstbrief aan het personeel dat Defensie een veelbewogen jaar achter de rug heeft. âWe zijn veel ingezet en waren onder andere actief in Pakistan, de Arabische Golf, Bosnië, Congo, Sudan, Gaza, Irak, Libanon en Afghanistan. Daarbij hebben we zes collegaâs verloren. Ik weet dat ik namens u allen spreek, als ik zeg dat onze gedachten uitgaan naar de familie en vrienden die hun dierbaren moeten missen.â