Politie Haaglanden

Persberichten 22 december

Haaglanden, 22-12-2006

Met slok op achter het stuur
Den Haag De politie houdt vrijdag 22 december omstreeks 00.55 uur een 34- jarige Haagse man aan omdat hij met zijn auto slingerend over de Zeestraat rijdt. Bij het openen van het portier komt een sterke alcohollucht de politie tegemoet. De man verklaart een paar drankjes te hebben gehad. De man krijgt een blaastest met als resultaat 545 ugl. Hij krijgt een proces-verbaal. Op de Zoutmanstraat krijgt een 39-jarige Hagenaar eveneens een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Maar hij heeft het rijbewijs ook moeten inleveren omdat hij 715 ugl blaast. Ook krijgt hij een rijverbod van acht uur.

Daders van mishandeling in de kraag gevat
Den Haag De politie heeft twee Haagse mannen, 26 jaar en 20 jaar, op vrijdag 22 december omstreeks 01.25 uur aangehouden omdat zij de mannen ervan verdenken een 27-jarige man te hebben mishandeld op het Spui. Het slachtoffer lag op de grond met een bebloed gezicht en is naar het ziekenhuis vervoerd. Omstanders verklaren dat de man is geschopt door vermoedelijk drie mannen, die vervolgens wegrennen. Getuigen geven de politie een signalement van de vermoedelijke daders. De politie gaat direct op onderzoek uit in de omgeving en ziet later die nacht twee mannen die aan de beschrijving voldoen. De twee mannen slaan op de vlucht, maar de politie vat beide mannen in de kraag en neemt ze mee naar het bureau. Daar handelt de politie de zaak verder af.

Vrouw gebruikt kindje voor diefstal
Den Haag - In een grote kledingwinkel aan de Spuistraat houdt de politie donderdag 21 december omstreeks 12.50 uur, twee vrouwen (19 en 25 jaar) met twee kinderen aan voor het stelen van kleding. De 19-jarige Haagse vrouw loopt met haar kindje op de arm en een grote hoeveelheid kleding een zogenaamde babykamer binnen. De 25-jarige vrouw wacht voor de deur van de babykamer. Als na enige tijd de verdachte uit de babykamer komt, is de babykleding weg. Vervolgens verlaten de beide vrouwen de winkel, waarop de beveiliging hen aanhoudt en de politie waarschuwt. In de tassen treft de politie een grote hoeveelheid kleding aan. De kleding is ook afkomstig van een andere winkel aan de Spuistraat. De beide vrouwen moeten mee naar het politiebureau. Zij ontkennen alles. Echter in de beide winkels vindt het personeel een grote hoeveelheid afgeknipte prijskaartjes van kledingstukken. De politie doet onderzoek.

Hardleerse bestuurder aangehouden
Den Haag Een 27-jarige automobilist uit Stolwijk liep vrijdag 22 december om 00.45 uur op de Erasmusweg tegen de lamp. Politieagenten controleerden de man waarbij bleek dat hij te veel gedronken. De man blies 260 ugl. Uit onderzoek bleek dat het voor de man de vierde keer was in vijf jaar tijd. Daarop vorderden de agenten het rijbewijs van de man in.

Kerstbomenjagers aangehouden
Den Haag Surveilleerde politieagenten zagen donderdagavond 21 december om 21.45 uur een groep jongens met kerstbomen lopen over de Kerketuinenweg. Omdat Kerst nog moet beginnen en er nog geen sprake kon zijn van kerstbomenjacht werd de groep aan een onderzoek onderworpen. Al snel bleek dat de bomen van een naburig tuincentrum waren. De groep van acht jongeren (17-23 jaar) moest mee naar het bureau en kreeg een proces-verbaal wegens diefstal.

Vluchten met een slok teveel op
Den Haag - De politie heeft donderdag 21 december om 14.00 uur in de Stevinstraat een 64-jarige Haagse vrouw aangehouden voor het rijden onder invloed en het negeren van een stopteken. Agenten zien de vrouw met een lage snelheid over de Gevers Deynootweg slingeren en geven haar een stopteken. De Haagse negeert het stopteken en probeert te vluchten. In de Stevinstraat stuit zij op hekken rondom een markt. De vrouw geeft niet op en probeert haar vluchtpoging over het trottoir te vervolgen. De agenten kunnen dit net voorkomen. Bij het aanspreken van de vrouw ruiken de agenten een sterke alcohollucht. Een arts aan het bureau heeft een bloedproef afgenomen.

Heterdaad door tip burger
Den Haag - Bij de politie komt op op vrijdag 22 december rond 4.15 uur een melding binnen. Drie mannen lopen in De Windasstraat met postkarren vol postpakketjes. Aangekomen bij de woning in de Windasstraat ontdekt de politie dat de verdachten de karren hebben gestolen van een bedrijf aan de Treilerweg. In de postkarren zitten onbezorgde pakketten van postorderbedrijven. De getuige zet de politie op het spoor van de dieven en vertelt in welke woning ze moeten zijn. De politie houdt de drie verdachten, een 30-, 29- en 44-jarige Hagenaar, aan voor diefstal.

120 pallets in beslag genomen
Den Haag - Zo rond het eind van het jaar heeft de politie speciale aandacht voor opgeslagen brandbaar materiaal voor eventuele vreugdevuren. Vanwege brandgevaar is het niet toegestaan om brandbaar materiaal op te slaan. Agenten nemen op donderdag 21 december op twee verschillende locaties grote hoeveelheden pallets in beslag. Om 8.45 uur treffen zij in een tuin van een woning in de Werfstraat 75 pallets aan. In de middag, om 15.15 uur, ontdekken zij in een schuur van een woning in de Rottumsestraat nog 45 pallets. De politie heeft alle pallets in beslag genomen om te vernietigen.

Kop-staart-aanrijding
Leidschendam/Voorburg Op donderdag 21 december om 15.20 uur raakten drie personenautos betrokken bij een kop-staart-aanrijding op de Middelweg. De bestuurder van het eerste voertuig, een Nissan Micra, stopte plotseling op de rijbaan. Een Citroën botste op deze auto, waarop deze weer van achteren werd aangereden door een Fiat. De bestuurder van het eerste voertuig is met rug- en nekklachten vervoerd naar een ziekenhuis in Leiderdorp.

Rijden zonder rijbewijs en onder invloed
Leidschendam / Voorburg - Op donderdag 22 december omstreeks 01.25 uur zagen agenten een automobilist rijden op de Mgr. Van Steenlaan. Deze bestuurder viel de agenten op, omdat hij met horten en stoten reed. Toen de auto midden op de kruising met het Temeculaplein afsloeg, vroegen de agenten de man om langs de kant te gaan staan. Op de vraag of hij wel in het bezit was van een rijbewijs, gaf hij meteen toe geen rijbewijs te hebben. Hij had al wel 25 rijlessen gehad, vertelde hij. Bovendien bleek de man te hebben gedronken. Hij moest hij een blaastest afleggen. Hierop is deze 21-jarige Leidschendammer aangehouden en meegenomen naar een politiebureau, waar hij 285 ugl blies. Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en voor het rijden zonder rijbewijs.

Eén op de tien
s-Gravenzande Eén op de tien fietsers reed donderdagochtend 21 december over de Noordlandseweg zonder fietsverlichting. 150 fietsers passeerden de controlepost van de politie. Vijftien daarvan kregen een bon van 20,--.

Vrachtwagen glijdt van de Maasdijk
s-Gravenzande Een 53-jarige Duitse vrachtwagenchauffeur raakte donderdag 21 december om 15.45 uur door een stuurfout van de Maasdijk. De man kwam met zijn wielen gedeeltelijk in de berm en raakte daarbij de macht over het stuur kwijt. Hij reed de dijk af, waarbij hij vast kwam te zitten in het gras. De brandweer bevrijdde de onfortuinlijke chauffeur en plaatste de man met zijn vrachtwagen op de ventweg, waarna hij weer verder kon.

Motorrijder belandt in de sloot
Maasland Een 35-jarige motorrijder uit Delft belandde donderdagavond 21 december om 17.30 uur met zijn motor en al in het water van de Gaagweg. De onfortuinlijke man haalde op de Gaagweg een 29-jarige automobilist in. Juist op het moment dat hij deze automobilist inhaalde, besloot deze ook in te gaan halen. Door deze onverwachte manoeuvre raakte de man te water. Hij werd met licht letsel vervoerd naar een ziekenhuis. Zijn motor raakte zwaar beschadigd.

Scherpe neus leidt naar verdachte
Naaldwijk Dankzij de scherpe neus van een agent in opleiding wist de politie in Naaldwijk een 19-jarige Naaldwijker aan te houden. De man veroorzaakte met zijn auto een aanrijding op de Geestweg waarbij hij een tuin van een woning inreed. De bestuurder nam hierna de benen en verdween in het niets. Een van de agenten die in de omgeving een onderzoek instelt ruikt nabij een geparkeerde personenauto een sterke alcohollucht. Als de agent bukt ziet hij onder de auto de bestuurder liggen die zich tracht te verstoppen voor de politie. De man wordt vervolgens aangehouden. Hij blaast aan het bureau 675 ugl.

Hond herenigd met baasje
Delft De auto van een 48-jarige Delftenaar is vanmorgen vroeg om 03.30 terug gevonden op de Pootstraat. De man had op 21 december aangifte gedaan van diefstal van zijn auto. Tot overmaat van ramp zat in zijn auto ook nog zijn hondje. Politieagenten troffen in de gestolen auto tot grote vreugde van de eigenaar ook zijn hondje aan. Van de mogelijke dader ontbreekt ieder spoor.

Verlichtingscontroles in Delft
Delft Politieagenten die een fietsverlichtingscontrole hielden schreven donderdag 21 december om de van Leeuwenhoeksingel aan zestien voorbijrijdende fietsers een bekeuring uit. De fietsers reden zonder licht en kregen een bon van 20,--. Vrijwel tegelijkertijd hield de politie ook een verlichtingsactie aan de Mercuriusweg waarbij veertien fietsers tegen de lamp liepen.

Biker-agent achterhaalde winkeldieven
Delft Een fietssurveillant van Bureau Delft fietste donderdag 21 december om 15.20 uur nietsvermoedend over de Kruisstraat. De agent zag twee mannen lopen met ieder een grote doos in hun handen. Een voorbijganger sprak de agent aan en vertelde dat de mannen zojuist de twee dozen uit zijn winkel aan de Kruisstraat hadden meegenomen. Het was vervolgens een ABC-tje om de twee verdachten (33 en 48 jaar) aan te houden.

Opmerkingen lopen uit op aanhouding
Nootdorp Agenten waren op donderdag 22 december om 01.20 uur op de Nootdorpseweg bezig met het bekeuren van een fietser. Op dat moment passeerden vier fietsers deze agenten. Eén van hen maakte opmerkingen. Toen de agenten deze man nakeken zagen zij dat hij zonder achterverlichting reed en ze besloten ook deze fietser te controleren. Hij negeerde vervolgens het verzoek om te stoppen. Deze man, een 56-jarige inwoner van Pijnacker, bleek wel verlichting te voeren, maar zijn tas hing voor het achterlicht. De agenten merkten dat de man had gedronken. Hij moest een blaastest afleggen, maar dat lukte hem niet. Hij werd daarop aangehouden, maar verzette zich. Hij is vervolgens door de agenten overmeesterd en alsnog meegenomen. Aan een politiebureau blies hij 300 ugl en beledigde een agent. Hij krijgt een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het plegen van verzet.

Autokraker aangehouden
Zoetermeer Een oplettende getuige zag op donderdag 21 december om 14.20 uur een man in een auto inbreken. De man sloot de auto met inbreker en al af en belde de politie. Voor de snel ter plaatse gekomen politieagenten was het een ABC-tje om de 19-jarige Hagenaar aan te houden.

Agressieve krantenbezorger slaat bewoner
Zoetermeer Een 60-jarige Zoetermeerder kreeg het op donderdag 21 december aan de stok met zijn krantenbezorger. De bewoner zag dat de jongen zijn honden aan het ophitsen was en zei daar wat van. De krantenbezorger haalde echter direct uit en sloeg de verbouwereerde bewoner een aantal keren op zijn gezicht. Of de agressieve krantenbezorger nu nog nieuwjaarsfooi kan rekenen is de vraag. D bewoner deed aangifte van mishandeling.

Ruzie in café eindigt met geweld
Zoetermeer Een ruzie in een café aan de Petuniatuin leidde donderdag 21 december om 20.30 uur tot een hoop tumult. In het café ontstond tussen een aantal bezoekers en de uitbater van de zaak onenigheid. De emoties liepen vervolgens zo hoog op, dat één van de ruziemakers de 56-jarige barvrouw door de winkelruit duwde. De vrouw raakte daarbij lichtgewond aan haar gezicht en armen. De politie stelt een onderzoek naar de identiteit van de mannen in.

Met auto in de greppel
Zoetermeer De brandweer moest er op donderdag 21 december om 20.10 uur aan te pas komen om een 23-jarige automobilist uit Zoetermeer te bevrijden uit zijn auto. De man raakte op de Zegwaartseweg van de weg en kwam gedeeltelijk in de greppel terecht. Vanwege mogelijk nekletsel knipte de brandweer het dak van de auto eraf waarna de GGD de onfortuinlijke bestuurder vervoerde naar het ziekenhuis. Een 44-jarige Zoetermeerder belandde vrijdagochtend om 01.45 uur eveneens met zijn auto in de greppel. De man raakte op de Olaf Palmelaan de macht over het stuur kwijt en dook op de Olof Palmelaan eveneens de sloot in. Hij raakte niet gewond.

Politie ontmantelt hennepkwekerijen
Zoetermeer Medewerkers van Bureau Zoetermeer ontmantelde op woensdag 20 december drie hennepkwekerijen. In een woning aan de Astertuin trof de politie 360 hennepplanten aan. De 41-jarige Zoetermeerder meldde zich later op de dag aan het bureau. In een woning aan de Electrablauw trof de politie 200 henneplanten aan en de 25-jarige bewoner die mee naar het bureau moest. Ook in een woning aan de Parkdreef trof de politie 100 hennepplanten aan. De planten en apparatuur werden afgevoerd en vernietigd. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot zeer gevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt? Neem dan contact op met Bureau Zoetermeer via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.