Essent

Reactie op Verkiezing Lelijkste verlichte plek van Nederland

Nominatie en verkiezing staan volledig buiten de werkelijkheid

De verkiezing van de Lelijkste verlichte Plek van Nederland toont aan dat deze actie van de Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties meet met verschillende maten. In het persbericht stellen zij dat het zou moeten gaan om voorbeelden van overdadige en overbodige verlichting. Het kantoorgebouw in Den Bosch, als tweede geëindigd, is een gebouw dat gereed gemaakt wordt voor de komst van 1700 medewerkers. Daarvoor wordt dag en nacht doorgewerkt. De veiligheid van de daar werkende mensen vereist een goede verlichting. Deze actie doet geweld aan de werkelijkheid en zet een onterecht beeld neer van ons bedrijf.

Het gaat hier om een gebouw waarin dag en nacht gewerkt wordt om 1700 medewerkers van ons bedrijf te kunnen huisvesten. Voor de Kerstdagen willen wij de inrichting compleet hebben. Dat vereist dat er ook 's nachts gewerkt wordt. Uit veiligheidsoverwegingen is het daarom noodzakelijk dat het gebouw intern goed verlicht is. Van een overbodige aanschijn van het gebouw is geen sprake. Op korte termijn zal de verhuizing plaatsvinden en is er geen sprake meer dat het gebouw ook 's nachts verlicht is. Verder zijn in het gebouw de nodige voorzieningen aangebracht die het energiegebruik in het gebouw tot een minimum beperken.
Indien Natuur en Milieu en de Milieufederaties hun huiswerk hadden gedaan, had men kunnen weten dat het hier om een tijdelijke situatie gaat, waarbij de veiligheid van de mensen die er werken voorop staat. In geen van de andere nominaties is sprake van een vergelijkbare situatie.

Geplaatst: 22 december 2006