Persberichten Binnensticht, 12.05 uur

Utrecht, 22-12-2006

Vrouwen lastig gevallen, man aangehouden

ZEIST Een 36-jarige man uit Zeist is donderdagochtend aangehouden nadat hij in korte tijd drie jonge vrouwen had lastig gevallen.

Een 19-jarige vrouw uit Zeist die bij een bushalte aan de Utrechtseweg stond te wachten, werd omstreeks 07.00 uur aangesproken door de man. Vervolgens werd de man handtastelijk. Toen ze zich verzette, duwde hij haar hardhandig. De vrouw wist te vluchten. Toen ze omstreeks 08.15 uur terugkeerde bij de bushalte, zag ze de man opnieuw. Vervolgens sprak ze passerende agenten aan. De man was toen verdwenen.

Omstreeks 08.30 uur kwam de man op de Zinzendorflaan naast een 15-jarig meisje uit Wijk bij Duurstede fietsen. Hij volgde haar terwijl ze naar school liep, sprak haar aan en betastte haar onzedelijk. Het meisje wist hem van zich af te slaan en rende de school in.

Even later volgde de man een 20-jarige vrouw met een kind op de fiets vanaf de Zinzendorflaan. Op de Griffensteijnselaan sprak de man haar aan. Na enkele seksueel getinte opmerkingen begon hij dreigementen te uiten. Op dat moment kwam een politieauto aanrijden en sloeg de man af. Uit angst durfde de vrouw op dat moment niet de hulp van de agenten in te roepen. Op de Laan van Cattenbroek zag de vrouw opnieuw politie en deed ze haar verhaal.

Kort daarop kon de man worden aangehouden. Hij bleek bekend bij de politie. De vrouwen hebben aangifte gedaan van aanranding, bedreiging en mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek. De verdachte is in verzekering gesteld.

Snelheidscontrole

DE BILT Het Verkeershandhavingsteam van de verkeerspolitie heeft donderdag een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg. Tussen 14.15 en 16.15 uur passeerden 899 voertuigen de radar. Daarvan reden er 36 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten bedroeg 115 kilometer per uur, waar maximaal 80 mag worden gereden.

Winkeldieven gepakt

ZEIST Een 28-jarige veelpleger uit Utrecht is donderdag betrapt op diefstal bij een winkel aan de Laan van Vollenhove. De man werd omstreeks 17.45 uur betrapt op diefstal van een fles wijn en overgedragen aan de politie. Hij is in verzekering gesteld.

ZEIST Een 38-jarige man uit Houten is donderdag aangehouden voor winkeldiefstal. Omstreeks 13.30 uur betrapte personeel van een winkel aan de 1e Hogeweg de man op diefstal van diverse goederen, waaronder kleding en chocola. De verdachte heeft een bekeuring gekregen.