Persberichten Lekstroom, 11.50 uur

Utrecht, 22-12-2006

Autobranden

NIEUWEGEIN In Nieuwegein hebben in de nacht van donderdag op vrijdag 22 december kort na elkaar en in dezelfde wijk drie voertuigen vlam gevat.

Op de Jachthoornlaan is omstreeks 04.15 uur een taxibusje uitgebrand. Een auto die in de buurt van het busje stond, raakte ook beschadigd. Omstreeks 04.20 kwam de melding dat op de Bombardonlaan nog twee autos brandde. Eén van de autos brandde volledig uit en hier raakte ook een mobiel toilet beschadigd door de brand. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de branden. De voertuigen zijn weggetakeld en de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de branden.

Auto op zijn kant; vrouw gewond
VIANEN - Donderdagochtend 21 december is een 71-jarige vrouw uit Lexmond gewond geraakt nadat haar auto op de Lexmondsestraatweg op zijn kant terecht gekomen was. De vrouw passeerde omstreeks 06.45 uur een verkeerslicht met daarachter een roadblock. Door nog onbekende oorzaak kwam het roadblock omhoog en kwam de auto van de vrouw op zijn kant terecht. Door getuigen werd het slachtoffer uit haar auto geholpen. De vrouw raakte gewond aan haar bovenlichaam en is voor behandeling van haar verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaar beschadigd. Ook het roadblock en het verkeerslicht raakte beschadigd.

Onder invloed

NIEUWEGEIN Op de Batauweg is een 27-jarige automobilist uit Nieuwegein aangehouden voor rijden onder invloed. De beginnend bestuurder werd vrijdagmorgen omstreeks 00.20 uur gecontroleerd en had te veel gedronken. De ademanalyse wees uit dat hij 360 ug/l in zijn lichaam had. Omdat vanaf 350 ug/l bij beginnend bestuurders het rijbewijs wordt ingevorderd, moest hij alsnog op zoek naar de Bob.

Fietsverlichting

NIEUWEGEIN / IJSSELSTEIN Donderdag 21 december heeft de politie op de Batauweg, Vreeswijksestraatweg en de Poortdijk in IJsselstein van 17.45 tot 21.00 uur een fietsverlichtingscontrole gehouden. In totaal werden 32 bekeuringen uitgeschreven.

Winkedievegge

NIEUWEGEIN Een 34-jarige vrouw uit Nieuwegein is aangehouden voor diefstal uit een supermarkt aan de Passage. De vrouw werd omstreeks 15.35 uur door winkelpersoneel betrapt op diefstal van shampoo en doucheschuim en werd overgedragen aan de politie. Die nam haar mee naar het bureau, waar proces-verbaal tegen de vrouw is opgemaakt.

Autokrakers aangehouden

NIEUWEGEIN Bij de tramhalte aan de Symfonielaan zijn twee verdachten van inbraak uit een auto aangehouden.

Donderdag omstreeks 15.25 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens hadden ingebroken in een auto die aan de Faustlaan geparkeerd stond. Een getuige belde de politie en voorzag agenten van een signalement en vluchtroute. Op basis daarvan kon de politie twee jongens uit Utrecht en De Meern, van 16 jaar oud, aanhouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Hennepkwekerij zonder planten

LOPIK In een loods aan de M.A. Reinaldaweg heeft de politie woensdag een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld.

Na binnengekomen informatie stelde de politie een onderzoek in. Woensdag aan het einde van de ochtend stelde de politie een onderzoek in het pand en trof daar drie trailers van ongeveer 15 meter lengte aan, die waren ingericht als kwekerij. Ook was de loods professioneel beveiligd. Er was al geoogst en werden geen planten meer aangetroffen. Alle apparatuur is in beslag genomen en wordt vernietigd. Een onderzoek naar de eigenaren van de kwekerij is ingesteld.