1e persbericht van vrijdag 22 december 2006

Eindhoven, 22-12-2006 o Berichten uit de regio

Asten / Utrecht: Kind verkeersongeval Deurne overleden

Vrijdagmorgen is in het Universiteitsziekenhuis in Utrecht een achtjarig meisje overleden. Ze raakte afgelopen zondag ernstig gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de A67 onder Deurne. De bestuurder van de auto waarin het kind zat raakte de macht over het stuur kwijt, waardoor de auto enkele malen over de kop sloeg en in een bermsloot belandde. De zes inzittenden raakten gewond en diezelfde avond overleed al een 57-jarige vrouw uit Venlo. Het meisje dat nu is overleden komt uit het Belgische Borgerhout.

Eindhoven: Politie vindt grote partij vuurwerk

Na een anonieme melding via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie donderdagmiddag in een garagebox achter woningen aan de Hofstraat een grote partij vuurwerk gevonden. Het gaat om Chinese rollen, vuurpijlen, fonteinen, flowerbeds en mortierbommen. De totale partij weegt 1126 kilo. De eigenaar van het vuurwerk, een 29-jarige Eindhovenaar, was in de garagebox en werd aangehouden. De eigenaar van de garagebox, een 36-jarige Eindhovenaar, had in zijn berging ook een partijtje vuurwerk. Hij is ook aangehouden. De twee mannen zijn voor onderzoek ingesloten. Het vuurwerk is in beslag genomen en afgevoerd naar de Dienst Domeinen.

Eindhoven: Politie houdt man aan na aanrijding

De politie heeft vrijdag rond 4.00 uur op het Stationsplein een 20-jarige man uit Bladel aangehouden. De man was met de auto van een vriend tegen een andere auto gereden. De verdachte had geen rijbewijs en had gedronken. Hij blies 1,1 promille. De verdachte was een avondje stappen met zijn vrienden. Toen hij een zaak niet in mocht kreeg hij van zijn vriend de autosleutels om in de auto te gaan slapen. Hij ging echter rijden. De politie maakt proces-verbaal op.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in van dronken automobilist

Op de Noord Brabantlaan heeft de politie donderdag om 23.55 uur een 57-jarige Veldhovense automobilist aangehouden. De man reed met een lekke band en slingerde over de weg. Hij had gedronken en blies een promillage van bijna 1,8. Het rijbewijs van de man is ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Eindhoven: Politie pakt man op na verkeersovertredingen

De politie heeft donderdagavond rond 23.30 uur een 33-jarige automobilist uit Oost-West en Middelbeers aangehouden. Surveillerende agenten zagen de bestuurder met hoge snelheid rijden over de John F Kennedylaan waarbij hij andere weggebruikers over de vluchtstrook inhaalde. Hierna reed de man met hoge snelheid verder. Uiteindelijk lukte het de politie om de man aan te houden. Bij controle bleek hij alcohol gedronken te hebben. Hij blies een promillage van ruim 0,80. Het rijbewijs van de automobilist bleek al eerder ingevorderd en ongeldig verklaard. Na verhoor mocht hij weer naar huis. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Politie neemt rijbewijs in na aanrijding onder invloed

Op de Vestdijk heeft de politie donderdag om 23.50 uur een 41-jarige Eindhovense automobiliste aangehouden. De vrouw was bij een verkeerslicht achteruit tegen een andere auto gereden. Ze had gedronken en blies bijna 1,75 promille. Het rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Helmond: Politie neemt rijbewijs in

De politie heeft donderdag rond 22.15 uur op de Vossenbeemd een 50-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Kort daarvoor waren politiemensen gestuurd naar de Vossenbeemd waar omstanders de bestuurder vast hadden. De verdachte had kort daarvoor op de Varenschut bijna een aanrijding gehad met een van de omstanders waarna deze de bestuurder gevolgd was. Op de Vossenbeemd was de verdachte met zijn auto tot stilstand gekomen. Daar bleek dat hij alcohol gedronken had. De bestuurder is overgedragen aan de politie. Op het politiebureau blies hij een promillage van ruim 1,80. Het rijbewijs is ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Politie neemt rijbewijs dronken automobilist in

Donderdagavond om 19.50 uur heeft de politie op de Deurneseweg een 34-jarige Poolse automobilist aangehouden. De man was met zijn voertuig achter op een andere auto gereden. Hij had gedronken en blies een promillage van bijna 1,95. Het rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Deurne: Sieraden en horloges weg bij inbraak

Vrijdag tussen 3.00 en 3.30 uur is ingebroken in een winkel aan de Stationsstraat. Van de winkel is een ruit vernield. Uit de winkel verdween een onbekend aantal sieraden en horloges.

Helmond: Diefstal uit woning

In een woning aan de Itterstraat is donderdag tussen 18.00 en 19.45 uur ingebroken. Een toegangsdeur aan de achterzijde is opengebroken om binnen te komen. Uit het huis zijn onder andere twee LCD tvs, een computer en een navigatiesysteem ontvreemd.

Veldhoven: Fietser gewond bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de kruising Kempenbaan A2 is donderdag om 22.35 uur een 48-jarige fietser uit Veldhoven gewond geraakt. De man stak bij rood licht de kruising over en werd aangereden door een auto die bestuurd werd door een 19-jarige Eindhovense vrouw. De fietser kwam ten val en brak zijn enkel. Hij had gedronken en hield ook na zijn val een fles sterke drank stevig vast. Hij is in het ziekenhuis opgenomen waar een bloedproef is genomen.

Hapert: Voetganger ernstig gewond bij aanrijding

Bij een aanrijding vrijdagochtend rond 4.30 uur op de N284 is een 25-jarige man uit Eersel ernstig gewond geraakt toen hij geschept werd door een auto. De politie heeft twee mannen uit Dongen en Bladel van 21 en 20 jaar, de inzittenden van de auto, aangehouden. Beiden hadden alcohol gedronken. De politie doet verder onderzoek naar het ongeval. Het slachtoffer is met ernstig letsel in het ziekenhuis opgenomen. Beide verdachten zijn na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Maarheeze: Inbraak in woning

Donderdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Vogelsberg. Uit de woning verdween wat muntgeld en enkele sieraden. Men is binnengekomen via een open klepraampje aan de achterzijde van de woning.