Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Hoogeveen, 22-12-2006

Vier gewonden bij frontale aanrijding
MEPPEL Op de Steenwijkerstraatweg in Meppel botsten donderdagavond twee personenautos frontaal op elkaar. De bestuurders van beide autos en hun echtgenotes raakten gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Het gaat hierbij om een 46 jr. echtpaar uit Sint Jansklooster en een 81 jr. man met zijn echtgenote (leeftijd nog niet bekend) uit Beilen. De politie houdt er rekening mee dat de aanrijding is ontstaan doordat de 81 jr. bestuurder onwel is geworden en daardoor op de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer belandde.

Vrouw ernstig gewond
ZUIDWOLDE Een 78 jr. vrouw is donderdagavond ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Hoofdstraat in haar woonplaats Zuidwolde. De vrouw liep samen met haar 72 jr. zuster over de Hoofdstraat. Op het moment dat ze links langs een geparkeerde auto liepen werden de vrouwen van achteren aangereden door een auto bestuurd door een 78 jr. plaatsgenoot. De oudste vrouw kwam op de motorkap terecht en daarna op het wegdek. Ze raakte ernstig gewond aan haar hoofd. De andere vrouw kwam te vallen en raakte licht geblesseerd aan haar schouder. Een mobiel medisch team kwam ter plaatse waarna de gewonde vrouw met ernstig hoofdletsel is overgebracht naar het UMC Groningen. (06210252)

Niet handsfree bellen leidt tot forse boete
NORG Donderdagavond controleerde de politie op de Grootveenweg in Norg een 39 jr. automobilist uit Langelo omdat hij niet handsfree aan het bellen was. Dit resulteerde voor de man niet alleen in een boete voor deze overtreding. Toen het portierraampje open ging roken de agenten nl. een alcohollucht. De bestuurder werd aangehouden. Op het politiebureau gaf de ademanalyse in een uitkomst van 0,9 promille. Daarmee was het voor de man echter nog niet afgelopen. Zijn auto bleek ook niet verzekerd. Na verhoord te zijn is hij in vrijheid gesteld.

Beginnende bestuurders onder invloed
BEILEN Op de Asserweg in Beilen hield de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een 21 jr. inwoner van Nieuweroord aan die met een alcoholgehalte van 0,7 promille een auto bestuurde. Hij kan rekenen op een boete van 220,-.

ZUIDWOLDE Op de Meppelerweg in Zuidwolde is in de nacht van donderdag op vrijdag een 21 jr. automobilist uit die plaats aangehouden. Ook hij had gedronken ((0,6 promille) en kan rekenen op een boete van 220,-.

Aangehouden op verdenking poging inbraak
ASSEN De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag twee mannen van 25 en 27 jr. uit Assen aan op verdenking van poging tot inbraak. Getuigen zagen de mannen bij woningen aan de Anton van Duinkerkenlaan waar ze aan deuren zaten te rommelen. Op basis van het signalement dat de getuigen opgaven kon de politie even later de beide mannen aanhouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. (06-210298)

Dure portemonnee
EMMEN Het stelen van een portemonnee kostte een 33 jr. vrouw uit Gees donderdagmiddag een boete van 130,-. Ze werd betrapt in een winkel aan het Mondriaanplein in Emmen. Nadat het detectiepoortje in de winkel was afgegaan zagen getuigen dat de vrouw de gestolen portemonnee weggooide. Ze werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Na verhoord te zijn is ze in vrijheid gesteld. Als ze een opgelegde boete van 130,- betaald wordt ze niet verder vervolgd.

Aangehouden op verdenking uitgeven vals geld
HOOGEVEEN De politie hield donderdagmiddag twee mannen van 23 en 28 jr. uit Meppel en Uffelte aan op verdenking van het kopen van een auto met vals geld. De mannen hebben donderdagmiddag in Hoogeveen een auto van een particulier gekocht. Toen de mannen met de auto waren weggereden rees bij de verkoper het vermoeden dat het geld dat hij voor de auto had ontvangen vals was. Een eerste oppervlakkige beoordeling van een bankmedewerker bevestigde later dit vermoeden. De man waarschuwde de politie waarna de beide mannen in Uffelte konden worden aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Het geld en de gekochte auto zijn in beslag genomen. Vandaag wordt onderzocht of het geld inderdaad vals is en worden de verdachten verhoord. (06-210220)

Winkelier bedreigd met de dood
PATERSWOLDE Een 31 jr. bedrijfsleider van een winkel aan de Hoofdweg in Paterswolde is donderdagmiddag met de dood bedreigd en bespuugd door een 41 jr. man. Deze man (die bekend staat als zwerver) bevond zich zwaar beschonken voor de winkel en viel publiek lastig. Toen de bedrijfsleider naar buiten ging en daar iets van zei werd hij met de dood bedreigd. Terwijl de bedrijfsleider de politie waarschuwde kwam de man de winkel binnen en bespuugde de bedrijfsleider. Agenten hielden de man aan, die nog probeerde te vluchten, waarna hij is overgebracht naar het politiebureau in Assen en daar is ingesloten. De winkelier deed aangifte. Toen de verdachte werd aangehouden schold zijn vriendin, een 40 jr. vrouw, de agenten uit voor vuile nikkers en teringlijders. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt voor belediging. (06-210223)

Autos spontaan in brand
RODEN Donderdagavond vloog een langs de Nijenrode in Roden geparkeerde auto in brand. Ook een paar coniferen waar de auto bij stond verbrandden. De brandweer bluste de branden. Een oorzaak is niet bekend.

HOOGEVEEN Op de Toldijk in Hoogeveen vloog donderdagmiddag onder het rijden de auto van een 46 jr. inwoner van Spier in brand. Een voorbijganger bluste met zijn brandblusser de ergste brand waarna de brandweer zich kon beperken tot nablussen.

Schuur uitgebrand
EMMER COMPASCUUM Aan het Oosterdiep OZ in Emmer Compascuum ontstond in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.00 uur brand in een aan een woning gebouwde grote landbouwschuur. De bewoners ontdekten zelf de brand. De gewaarschuwde brandweerkorpsen van Emmer Compascuum, Klazienaveen en Emmen konden voorkomen dat het woongedeelte ook ten prooi viel aan de vlammen. De bewoners, een echtpaar met twee dochters, bleven ongedeerd. Het schuurgedeelte brandde volledig uit. De schade aan de woning is niet bekend. Mogelijk is de brand ontstaan door een houtkachel.

Containerbrandjes
MEPPEL In de afgelopen nacht zijn op vier plaatsen in Meppel grijze vuilniscontainers in brand gestoken. De schade bleef in de meeste gevallen beperkt tot een gesmolten container. Alleen aan de Weerdstraat raakte ook een afdak beschadigd. De politie onderzoekt deze brandstichtingen. De hoop is daarbij vooral gevestigd op getuigen en/of alerte mensen die iets verdachts zien.

De politie adviseert verder mensen in Meppel om hun vuilniscontainer niet de avond van tevoren langs de weg te zetten maar ook overeenkomstig de bepalingen in de plaatselijke verordening pas s morgens vroeg op de dag waarop de container wordt geleegd.

Dronken jongeman valt in bierglas
HOLLANDSCHEVELD Een zwaar beschonken 18 jr. jongeman uit Hollandscheveld is donderdagavond met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht omdat hij gewond was in het gezicht. De jongen lag op Het Hoekje in Hollandscheveld. Hij kon door de drank niet meer op zijn benen staan. Omdat er geen getuigen waren heeft de politie een onderzoek ingesteld waaruit naar voren kwam dat de jongen zeer waarschijnlijk met zijn hoofd op straat is gevallen terwijl hij uit een bierglas dronk. (06-210288)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met Dirk Neef, tel. 0592 - 36 1280.