AutoRai

SEAT Leon âAuto van het Jaar 2007â in Griekenland

(12/22/2006)

De SEAT Leon kon geen afscheid nemen van 2006 zonder nog eens twee extra prijzen aan de al volle prijzenkast toe te voegen. In Griekenland werd de compacte auto van het merk met liefst twee prestigieuze prijzen onderscheiden.

Allereerst ontving de Leon het hoogst haalbare aantal punten in de âAuto of 2007â verkiezing. Deze onderscheiding werd voor de eerste maal uitgereikt en wordt toegekend door een jury bestaande uit 27 Griekse autojournalisten. Na de eerste stemmingsronde gingen de tien finalisten door naar de laatste ronde, waarin iedere auto op het circuit van Serres zwaar aan de tand werd gevoeld. Uiteindelijk eindigde de SEAT Leon als eerste met een totaal van 78 punten ten opzichte van concurrenten als de Opel Corsa (65 punten), de Ford Focus S-MAX (56 punten) en de Peugeot 207 (54 punten).

Overduidelijk
Daarnaast werd de SEAT Leon tot winnaar van de âHellenic Car of the Year 2007â verkiezing gekroond. In deze competitie wordt de winnaar gekozen door de zeven belangrijkste Griekse automagazines: 4Wheels, Drive, Car&Driver, Autocar, Evo, Car en TopGear. Met 39 punten was de SEAT Leon de overduidelijke winnaar, gevolgd door de Peugeot 207 (24 punten) en de Ford Focus S-MAX (22 punten).

Diesel van het jaar
De twee Griekse prijzen worden toegevoegd aan het grote aantal onderscheidingen dat de Leon in 2006 reeds werd toegekend. De belangrijkste zijn ondermeer de titel âDiesel van het Jaarâ in Schotland, voor de 170 pk sterke 2.0 TDI uitvoering, en âAuto 1â in Spanje, een onderscheiding die werd uitgereikt door âAuto Bildâ magazine.