AutoRai

Toyota Auris krijgt 5 sterren van Euro NCAP

(12/22/2006)
Testinstituut Euro NCAP heeft de nieuwe Toyota Auris 5 sterren toegekend naar aanleiding van de crashtests van dit model. De gedetailleerde testresultaten van Euro NCAP geven het veiligheidsniveau weer met daaraan gekoppeld een score voor de 3 verschillende tests.
Behalve de hoogst mogelijke overallscore van 5 sterren, kreeg de Toyota Auris van Euro NCAP 35 punten voor passagiersbescherming (maximumaantal punten: 37), 37 punten voor de protectie van kinderen (maximum: 48 punten) en 21 punten voor de bescherming van voetgangers (maximum: 27 punten). Met dit resultaat behoort de Toyota Auris tot de veiligste autoâs in zijn segment.

Hoge waardering

De nieuwe Toyota Auris vertegenwoordigt het hoge niveau van de veiligheidsvoorzieningen zoals die volgens de normen van Toyota worden toegepast. De sterke carrosserie van de Auris is ontworpen op een minimale vervorming van de passagiersruimte in het geval van een aanrijding. Dit draagt in hoge mate bij aan de passieve veiligheid van de inzittenden. De Toyota Auris wordt standaard geleverd met maar liefst negen airbags, waaronder de door Euro NCAP geteste knieairbag voor de bestuurder. Het is de combinatie van de knieairbag en de vervormbare stuurkolom die heeft geleid tot de hoge waardering van vijf sterren voor de veiligheid van volwassen inzittenden.

Maximale score

Met het behalen van 5 sterren â de hoogst mogelijke score â bewijst de Toyota Auris zijn hoge veiligheidsniveau. Niet alleen voor volwassen passagiers, maar ook voor kinderen en voetgangers. Zoals alle belangrijke modellen in het huidige Toyota programma is de Auris standaard voorzien van ISOfix-bevestigingspunten voor kinderzitjes links en rechts op de achterbank. Daarmee behaalde de Auris de maximale score van 4 sterren voor de veiligheid van kinderen. Voor de voetgangersveiligheid gaf Euro NCAP de Toyota Auris 3 van in totaal 4 te behalen sterren. Bij de zijdelingse botstest en bij de simulatietest van een aanrijding tegen een paal of boom kreeg de Toyota Auris de maximale score. De botsveiligheid bij een frontale aanrijding werd gewaardeerd met een resultaat van 94 procent.

Zakelijke troef

De Auris wordt Toyotaâs troef in het zakelijke C-segment door zijn dynamische vormgeving en zijn innovatieve interieur. Hij geeft de juiste antwoorden op de vraag uit dit segment van de markt. Uiteraard vertegenwoordigt hij Toyotaâs merkwaarden van Superior Quality, innovatie en rijplezier. Door een dynamisch weggedrag te combineren met een onderscheidende styling, hypermoderne dieselmotoren van 126 en 177 pk en een ruim interieur heeft Toyota de wensen van de zakelijke rijder in het C-segment samengevoegd in één auto. De Toyota Auris wordt in het eerste kwartaal van 2007 geïntroduceerd op de Nederlandse markt.