Gemeente Roermond

Stadstoezicht houdt Stationsplein vrij van fietsen

De afdeling Stadstoezicht heeft ruim een week lang dagelijks een labelactie gehouden op het Stationsplein. Fietsen die foutief stonden geparkeerd, werden van een label voorzien. Daarop stond dat de fiets was geparkeerd op een plek waar dat niet mag. Ook vroege treinreizigers, die hun fiets foutief parkeerden voor het NS station, werden door medewerkers van Stadstoezicht aangesproken op hun gedrag. Zij werden verwezen naar de bewaakte en onbewaakte fietsenstallingen links en rechts naast het station.

Ondanks de aanwezigheid van verkeersborden, labelactie en aanspreken van fietsers worden nog steeds fietsen dagelijks foutief geparkeerd. De gemeente Roermond wil het Stationsplein na de reconstructie vrijhouden van geparkeerde fietsen. Er is voldoende parkeergelegenheid voor fietsen in de directe omgeving aanwezig.

Dat de labelactie haar vruchten afwerpt, blijkt uit het feit dat twee weken geleden het aantal wildgeparkeerde fietsen was gestegen tot 19 stuks. Na een week labellen is dit aantal weer gedaald naar 5 stuks. Binnenkort gaat de afdeling Stadstoezicht over tot een ruimingsactie. Foutgestalde fietsen kunnen dan bij de afdeling Stadstoezicht in de Slachthuisstraat worden afgehaald tegen betaling van een boete van 20,-.
Publicatiedatum: 22.12.2006 Bijgewerkt: 22.12.2006