Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Mark van der Werf nieuwe directeur van de KNSB

Het bestuur van de KNSB heeft Mark J. van der Werf (38) met ingang van
1 maart 2007 benoemd tot directeur van de KNSB. De heer Van der Werf is afgestudeerd in de econometrie. Sinds 1991 is hij in diverse functies werkzaam geweest voor KPN. De heer Van der Werf kent de schaakwereld. Hij nam bijvoorbeeld deel aan het Nederlands Kampioenschap in 1994 en 2001. In 1993 werd hij door de FIDE benoemd tot Internationaal Meester.

De selectiecommissie uit het KNSB-bestuur, bestaande uit de heren S. Faber, voorzitter, A. Rongen, vice-voorzitter en E. Both, penningmeester, is op grond van meerdere gesprekken die ze met de heer Van der Werf hebben gevoerd en op basis van de ingewonnen referenties, van mening dat de heer Van der Werf zeer gekwalificeerd is om op adequate wijze inhoud te geven aan het directeurschap.

De overeenkomst met de huidige directeur, de heer H. van Schaijk, eindigt op 1 februari 2007. Het bestuur is de heer Van Schaijk erkentelijk voor zijn inzet in de afgelopen periode.
---

Bondsbureau KNSB in de laatste week van 2006 gesloten

Het Bondsbureau van de KNSB is in de laatste week van 2006 gesloten. Post en e-mails die na vrijdag 22 december bij het bureau binnenkomen zullen vanaf dinsdag 2 januari worden beantwoord.

Het bestuur van de KNSB en de medewerkers van het bondsbureau wensen alle schakers in Nederland prettige kerstdagen en een gelukkig 2007.
---

Thema-avond ledenwerving en -behoud op 17 januari in Servicepunt West

Op woensdag 17 januari 2007 organiseert het Servicepunt West van de KNSB een thema-avond rond het thema

Ledenwerving en ledenbehoud. Het clubaanbod in drie regio's

Tijdens deze thema-avond zullen inleidingen worden verzorgd door Eddy Sibbing, servicepuntmedewerker Randstad en Esther de Kleuver, secretaris van het KNSB-bestuur, die een toelichting zal geven op het Meerjarenbeleidsplan 2007-2010 van de KNSB.
Er zal gediscussieerd worden over onderstaande vragen.
* Wat doen verenigingen aan ledenwerving?
* Wat is het huidige clubaanbod en kan dit verbeterd worden?
* Hoe vangt de club nieuwe leden op en heeft de club een specifiek aanbod voor nieuwe leden?

* Beschikt de club over voldoende kader voor deze activiteiten?
* Hoe vindt de doorstroming vanuit de jeugd naar het volwassen schaak plaats?

Tijdens de inleidingen en de discussie zullen er ongetwijfeld waardevolle suggesties worden gedaan, waarvan de clubs gebruik kunnen maken. Na afloop is er voor alle aanwezigen documentatiemateriaal aanwezig.

Voor deze thema-avond worden alle besturen van de schaakverenigingen in de Haagse, Leidse en Rotterdamse Schaakbond uitgenodigd. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in de Augustinessezaal van Delftstede, Phoenixstraat 66 in Delft. Delftstede ligt op 10 minuten loopafstand van Delft Centraal, in de omgeving van het gebouw kan er tot 22.00 uur betaald geparkeerd worden voor een tarief van EUR 1,70 per uur. Voor een routebeschrijving zie: www.delftstede.com.

Suggesties en vragen kunt u vooraf doorgeven. Gaarne van tevoren aanmelden bij: Piet Pouw, SPW, tel. 071-5215726, ppouw@schaakbond.nl.
---