VNO-NCW schenkt 43.500 euro aan Glen Mills School

Vereniging vno-ncw

VNO-NCW schenkt 43.500 euro aan Glen Mills School

Den Haag, 22 december 2006 - De Glen Mills School heeft van ondernemingsorganisatie VNO-NCW 45.300 euro ontvangen voor het ontwikkelen van werkervaringsplaatsen. Dit bedrag is afkomstig uit het Fonds 100 jaar VNO-NCW. Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW heeft de schenking vandaag overhandigd aan Hans Nieukerke, algemeen directeur van de Hoenderloo Groep, waaronder de Glen Mills School valt.

Het Fonds 100 jaar VNO-NCW heeft voor de Glen Mills School gekozen omdat die organisatie delinquente jongens perspectief biedt op een goede plek binnen de samenleving. 'De school geeft deze jongeren een tweede kans. Dat is niet alleen voor de jongeren belangrijk, maar ook voor onze samenleving als geheel. De aanpak is streng, maar de jongens verlaten de Glen Mills School over het algemeen met een positieve levenshouding en een flinke dosis doorzettingsvermogen. Een kans op een baan hoort daarbij.', aldus Wientjes bij de overhandiging van het bedrag.
De Glen Mills School start met het geld een project om de leerlingen voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dit gebeurt, vanwege het besloten karakter van de Glen Mills School, door binnen de school werkervaringsplaatsen te creëren, bij voorbeeld in de mensa, de kledingwinkel en de lokalen van handel en administratie. Daarnaast start de Hoenderloo Groep binnen de school een leer/werkbedrijf dat volledig door de studenten zal worden gerund.

Het Fonds 100 jaar VNO-NCW doet twee keer per jaar een schenking van 45.300 euro. Afwisselend gaat het bedrag naar een organisatie die ondernemerschap bevordert en een organisatie die een sociaal-maatschappelijk doel nastreeft. Het fonds is in 1999 opgericht ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van VNO-NCW met het geld dat daarvoor door ondernemingen is bijeengebracht.


---
Meer informatie van VNO-NCW is te vinden op: www.vno-ncw.nl

De afdeling Media & Parlement is tijdens kantooruren te bereiken op 070-3490167 of anders via Roelf van der Kooij 06 512 84 588