Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Pannakooi en speelplek voor Bloemhof

De jongeren van Bloemhof-Zuid kunnen binnenkort weer voetballen. Op het Zwijndrechtseplein komt een pannakooi.

De jongeren en omwonenden gaan samen pleinregels afspreken, zodat het gezellig blijft. Op een andere plek in Bloemhof komt een mooie speelplek. Basisscholen, jongeren en omwonenden hebben samen bij de deelgemeente een wensenlijstje ingeleverd voor het Bloemhofplein. Vervolgens mochten ze zelf kiezen uit twee voorstellen. Het werd een unanieme keuze. Begin volgend jaar start de aanleg.

In Bloemhof, één van de dichtst bebouwde wijken van Nederland, is nergens een plek om te voetballen. En voetballen op straat is niet veilig. Bovendien worden omwonenden daar ook niet erg enthousiast van. Gelukkig gaat er dat veranderen. De bewoners in Bloemhof hebben het Zwijndrechtseplein genoemd als een plein voor jongeren vanaf 12 jaar. De omwonenden hebben ingestemd met de komst van een pannakooi waarin de jongeren zich met een voetbal uit kunnen leven. Het moet wel gezellig blijven, dus komen er pleinregels. De jongeren en omwonenden gaan samen aan tafel zitten om afspraken te maken wat wel en wat niet kan. De politie gaat de pleinregels handhaven.

Unanieme keuze
Het Bloemhofplein is één van de weinige speelplekken in Bloemhof. En veel kinderen en jongeren willen daar gebruik van maken. De deelgemeente wil een goede inrichting van deze speelplek en daarom mocht iedereen uit de buurt zeggen wat de wensen zijn: de kinderen van de basisschool, jongeren en omwonenden. Daarvan werd een gezamenlijke wensenlijst gemaakt. Vervolgens mochten de kinderen, jongeren en omwonenden een keuze maken tussen twee ontwerpen. Het werd een unanieme keuze. Bovendien gaven bewoners aan dat ze ook graag het elektriciteitshuisje opnieuw beschilderd zien. Dat traject start begin 2007.

Goed voorbeeld
Dagelijks bestuurder Robbert Baruch is zeer tevreden: Bloemhof heeft dit soort plekken, waar jongeren en kinderen goed kunnen spelen, hard nodig. Daar willen wij ons als dagelijks bestuur volledig voor inzetten. Ik vind het geweldig hoe de kinderen en de jongeren en de omwonenden met elkaar over hun wensen praten en er vervolgens samen een keuze maken. Ook belangrijk is dat de jongeren en omwonenden van het Zwijndrechtseplein samen om tafel gaan zitten om met elkaar pleinregels af te spreken. Dit is een goed voorbeeld hoe we met elkaar om willen gaan in Feijenoord.