Verzamelpersbericht vrijdag

's-Hertogenbosch, 22-12-2006

Verdachte op heterdaad aangehouden voor slaan met ketting

s-Hertogenbosch De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Markt in s-Hertogenbosch een 21-jarige Rosmalenaar op heterdaad aangehouden voor mishandeling en bedreiging. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor een 26-jarige Bosschenaar met een fietsketting tegen het hoofd te hebben geslagen. De verdachte daagde het slachtoffer verbaal uit. Op het moment dat deze daar wat van zei, sloeg de verdachte hem met een kettingslot in het gezicht. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling laten stellen en kreeg diverse hechtingen in het gezicht. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Stroomstootwapen gebruikt bij vechtpartij

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag heeft de politie op het Stationsplein in s-Hertogenbosch een 41-jarige Bossche, haar 18-jarige zoon en een 23-jarige Nijmegenaar aangehouden voor mishandeling, bedreiging en wapenbezit. Uit de verklaringen bleek dat er eerder die nacht in de omgeving van de Parade problemen tussen de zoon en de Nijmegenaar waren geweest. De Bosschenaar had daarop zijn moeder gewaarschuwd die een stroomstootwapen bracht. Op het Stationsplein bedreigde de Bosschenaar de Nijmegenaar met het wapen. Hij liep zelf enkele klappen op. De moeder stopte het wapen weer in haar tas en wilde daarmee weggaan. Agenten controleerden haar en troffen het wapen in haar tas aan. Het drietal is ingesloten voor verhoor.

Harddrugs aangetroffen

Drunen De politie heeft donderdagmiddag op de Prins Hendrikstraat in Drunen drie mannen aangehouden voor het bezit van drugs. Het drietal, een 27-jarige Vlijmenaar, een 20-jarige Bosschenaar en een 25-jarige inwoner uit Nieuwkuijk gedroegen zich bij het zien van de politie verdacht en probeerden wat weg te stoppen. Bij de drie verdachten en in de auto waar de Bosschenaar mee was, werden totaal een tiental gripzakjes o.a. speed en wiet aangetroffen. De drugs, een mes en de auto van de Bosschenaar zijn in verband hiermee inbeslaggenomen. De verdachten zijn aangehouden en voor verhoor ingesloten.

Politie controleert na klachten bewoners Boschveld

s-Hertogenbosch De politie heeft op verzoek van bewoners uit de wijk Boschveld vrijdagmorgen extra gecontroleerd bij de stationstunnel in s-Hertogenbosch. Bewoners klaagden over het feit dat snorfietser en fietsers vaak tegen de rijrichting in over het fietspad rijden, waardoor gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Vanmorgen hebben agenten 21 fietser bekeurd voor deze overtreding. In de nabije toekomst zal vaker bij de stationstunnel worden gecontroleerd.

Veelpleger aangehouden voor bedreiging

s-Hertogenbosch De politie heeft vrijdagmiddag op de Stationsweg in s-Hertogenbosch een 35-jarige veelpleger zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden voor bedreiging van een 23-jarige Bossche. De man bedreigde telefonisch de medewerkster van een woningbemiddelingsbureau aan de Kruisstraat in s-Hertogenbosch. De man wilde eerder vandaag geld dat hij eerder aan het bedrijf had betaald terughebben. Omdat de man geen bankrekening heeft en er geen contant geld bij het bedrijf aanwezig was kon de medewerkster hem, zoals de verdachte zelf wilde, niet cash uitbetalen. Later dreigde de man telefonisch met een vuurwapen naar het pand aan de Kruisstraat te komen. Omdat de man bekend staat als vuurwapengevaarlijk namen agenten in kogelwerende vesten post in bij het woningbemiddelingsbureau. Uiteindelijk kon hij even later op Stationsweg worden aangehouden. De man is ingesloten. Hij bleek alleen een schroevendraaier en een kleine hoeveelheid hasj bij zich te hebben.

Man aangehouden voor aanranding

s-Hertogenbosch De politie heeft donderdagavond op het station in s-Hertogenbosch een 31-jarige man uit Sprundel aangehouden voor aanranding van een 21-jarige vrouw. De vrouw zat in de trein Breda Nijmegen en werd toen zij haar bagage wilde pakken, onzedelijk betast door de verdachte. Het slachtoffer waarschuwde de conducteurs van de trein, die de man op het station in s-Hertogenbosch overdroegen aan de politie. Hij is inverzekeringgesteld.

Man aangehouden bedreiging en overlast

s-Hertogenbosch Donderdagavond heeft de politie een 55-jarige Bosschenaar in zijn woning aan de Oeterselaan in s-Hertogenbosch aangehouden voor bedreiging en geluidsoverlast. De man wordt ervan verdacht al meerdere malen een buurtbewoner te hebben bedreigd en ernstige geluidsoverlast te hebben veroorzaakt.De man is ingesloten.

Honderden kilos vuurwerk inbeslaggenomen

Schijndel De politie heeft vrijdagmorgen in een Schijndel twee grote hoeveelheden vuurwerk inbeslaggenomen. Bij een zoeking in een woning aan de Leemweg in Schijndel troffen agenten in de schuur achter de woning in het totaal 780 kilo vuurwerk aan. Het vuurwerk bestond uit 42 Chinese rollen en 12 cakeboxen. De 46-jarige bewoner van het pand is als verdachte gehoord. In een woning aan de Populierstraat in Schijndel troffen agenten een hoeveelheid van 65 kilo vuurwerk aan, hier bestond het vuurwerk uit vuurpijlen, Chinese rollen, en cakeboxen. Tegen de 48-jarige bewoner is proces-verbaal opgemaakt. Het vuurwerk wordt overgebracht naar de Dienst der Domeinen.

Kanonslagen inbeslaggenomen

Boxtel Vrijdagmorgen heeft de politie naar aanleiding van klachten over het afsteken van vuurwerk bij de fietstunnel aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel een 16-jarige jongen staande gehouden. Hij bleek nog drie pakjes kanonslagen bij zich te hebben. Het vuurwerk is inbeslaggenomen en de jongen wordt in overleg met zijn ouders voorgedragen voor bestraffing via bureau HALT.

Zware strijkers inbeslaggenomen

Veghel Donderdagavond heeft de politie op de Prof. Zijlstrastraat in Veghel een zestal stuks illegaal zwaar vuurwerk inbeslaggenomen. Een agent in zijn vrije tijd zag dat er uit de rijdende auto van de 22-jarige verdachte uit Heeswijk Dinther vuurwerk werd gegooid. De projectielen van ongeveer 10 cm bij 4 cm zijn inbeslaggenomen. De man is aangehouden en na verhoor heengezonden.

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

Uden Donderdagmiddag is een 44-jarige vrouw uit Oss op de Sacrementsweg in Uden aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw wordt ervan verdacht met nog twee vrouwen in een kledingwarenhuis en een bijouteriewinkel aan de Sacrementsweg voor ongeveer 190,= aan sieraden en kleding te hebben ontvreemd. De vrouw werd betrapt door winkelpersoneel en is overgedragen aan de politie. De twee andere vrouwen wisten te ontkomen. De verdachte is inverzekeringgesteld.

Auto inbeslaggenomen

Oss In de nacht van donderdag op vrijdag is de auto van een 26-jarige Ossenaar op de Paganinistraat in Oss inbeslaggenomen. De man reed met een ongeldig verklaard rijbewijs en verkeerde ook nog eens onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en voor verhoor ingesloten. Proces-verbaal volgt.