Politie Drenthe

Vrijdagmiddag

Hoogeveen, 22-12-2006

Inbreker aangehouden
EELDE Donderdagmiddag hield de politie op de Groningerweg in Paterswolde een 32 jr. man uit Blijham aan op verdenking van inbraak. Getuigen zagen dat de man zich verdacht ophield achter een woning aan de Hoppenkampweg in Eelde waarvan de bewoners niet thuis waren. Omdat de getuigen een goed signalement gaven van de man, die ondertussen op een fiets was weggereden, kon hij even later door de politie worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. Inmiddels heeft de man meerdere inbraken bekend in Noordenveld en Tynaarlo. De politie verwacht met de aanhouding van deze man helderheid te kunnen brengen in veel inbraken in dit gebied die met name overdag zijn gepleegd. (06-210087)

Jongeren bekennen inbraak
ZUIDWOLDE Twee jongens van 16 en 17 jr. uit Hoogeveen en een meisje van 19 jr. uit Lutten hebben een inbraak bekend in een supermarkt in Zuidwolde. Deze inbraak vond plaats in de nacht van 3 op 4 december. Een ruit werd vernield en uit de winkel werden twee Beertenders gestolen. Deze zijn aangetroffen bij de daders en inmiddels teruggegeven aan de eigenaar. Bij de 17 jr. verdachte nam de politie ook nog een lawinepijl, een 100.000 klapper en wat strijkers in beslag. De jongeren zijn deze week aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Het vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd. Tegen de jongeren wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto botst op stilstaande aanhanger
ZUIDLAREN Op de Schipborgerweg in Zuidlaren botste vrijdagmorgen een 44 jr. man uit die plaats met zijn auto achter op een op de rijbaan geparkeerde aanhangwagen. Hoewel de aanhanger stil stond tussen brandende lantaarnpalen zag de bestuurder deze te laat en botste met, zoals hij zelf verklaarde, een snelheid van 40 tot 50 km per uur op de aanhanger. De man raakte gewond en is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Uit onderzoek van de technische verkeersdienst blijkt dat de man zeer waarschijnlijk geen gordel heeft gedragen.

Ongelukken door kerende automobilisten
EMMEN op de Noordbargerstraat in Emmen botste vrijdagmiddag een 16 jr. bromfietser uit Nieuw Amsterdam op een auto die vanuit stilstand wegreed en op de weg wilde keren. De 73 jr. automobiliste uit Emmen had de bromfietser die haar van achteren naderde niet gezien. De bromfietser is met verwondingen aan een voet overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen.

ASSEN Ook in Assen botste een scooter op een kerende auto. Dit gebeurde op de Collardslaan. Een 20 jr. automobilist uit Gorinchem keerde, nadat hij een auto voorbij had laten gaan, op de weg en zag daarbij een scooter met daarop een 19 jr. bestuurder uit Assen over het hoofd. Ook deze jongen is naar het ziekenhuis (Assen) gebracht.

Geen buit wel veel schade
ASSEN Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in de Kringloopwinkel aan de A.H.G. Fokkerstraat in Assen. Met veel geweld werden een toegangsdeur en enkele kastdeuren opengebroken. Men verdween zonder buit. De schade aan de deuren en kozijnen wordt geschat op een bedrag dat kan oplopen tot wel 5000,-.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 - 36 1280.