Gemeente Vlaardingen


Vrijwilligers gezocht
22 december 2006

Stichting Leergeld NWN wil voorkomen dat kinderen uit arme gezinnen in een sociaal isolement raken. Voor dit belangrijke werk zoekt de stichting naar mensen die een uitkering hebben en die zich voor deze kinderen in willen zetten (of andere personen die affiniteit hebben met deze problematiek).

Armoedegrens
De nieuwe Stichting Leergeld NWN (Lg-nwn) is onderdeel van de overkoepelende organisatie Leergeld Nederland, die de horizon wil verbreden van de minstens 400.000 kinderen in Nederland die onder de armoedegrens leven. Kinderen moeten mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun vorming van groot belang zijn zoals het lidmaatschap bij een sportclub, muzieklessen, excursies en schoolkampen. Uit recent onderzoek blijkt dat één op de tien kinderen hier niet aan mee kan doen. Lg-nwn wijst ouders de weg. Daarnaast verzamelt zij zelf fondsen om bij te kunnen springen wanneer blijkt dat andere instellingen verstek (moeten) laten gaan. Heel bijzonder bij deze aanpak is dat vrijwilligers die de armoedesituatie uit hun eigen ervaring goed kennen, als intermediair (tussenpersoon) optreden.

Kosteloos een opleiding
Helpt u mee? De stichting is op zoek naar mannen en vrouwen die een uitkering hebben of zich vanwege andere redenen bij deze problematiek betrokken voelen. Als u vrijwilliger wordt, krijgt u kosteloos een opleiding. Als vrijwilliger gaat u op huisbezoek bij personen die een aanvraag voor ondersteuning hebben ingediend. Voor dit vrijwilligerswerk zal, na gebleken geschiktheid, een netto vrijwilligersvergoeding worden verstrekt.

Heeft u interesse en wilt u vrijblijvend informatie? Neem dan zo spoedig mogelijk schriftelijk contact op met: Stichting Leergeld NWN Postbus: 6158, 3130 DD Vlaardingen ( leergeldnwn@hotmail.com)