Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten vrijdag 22 december 2006

Zaanstreek-Waterland, 22-12-2006

Gordijnen vatten vlam door kaars

Koog aan de Zaan, donderdag 21 december 2006, 17:41 uur

De Julianastraat is in verband met een woningbrand donderdag eind van de middag enige tijd afgesloten geweest voor verkeer. Een voorbijganger zag de brand in een erker aan de voorkant van de woning. Hij belde 112, waarschuwde de bejaarde bewoners die nog in huis waren en begeleidde hen naar de buren. De brandweer kwam met twee brandweerauto's ter plaatse en forceerde een raam om te kunnen blussen. Het blussen duurde ongeveer een half uur. De begane grond van de woning was daarna zwartgebladerd.

Oorzaak van de brand bleek een kaars die te dicht bij de gordijnen stond, waardoor deze vlam hadden gevat. Een van de bewoners werd in verband met het inademen van rook ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Nieuwjaarswensen leveren onterecht geld op

Den Ilp, donderdag 21 december 2006, 18:39 uur

Twee jongens (16 en 17 jaar uit Amsterdam) zijn aangehouden voor oplichting. Zij liepen, alsof zij krantenbezorgers waren, met nieuwjaarskaartjes langs de deuren om geld op te halen. Even daarvoor was echter de echte bezorgster net langs geweest, waardoor mensen argwaan kregen. De jongens werden in de kraag gevat, waarna de politie werd gebeld. Deze nam de kaartjes en het geld in beslag. De jongens zijn aangemeld bij het Client-Volgsysteem Jeugdcriminaliteit. Via die CVS-JC volgen politie, Raad vd Kinderbescherming en het Openbaar Ministerie een jeugdige om te zien of de straf/ maatregel die wordt opgelegd ook het gewenste resultaat heeft gehad en of er misschien nog iets anders nodig is.

Dronken bestuurder ramt bruglicht en auto

Purmerend, 21 december 2006, 20:33 uur

Een 22-jarige man uit Wijdewormer is aangehouden nadat hij met zijn auto twee aanrijdingen veroorzaakte en vervolgens doorreed. De man reed over de Gedempte Singelgracht en sloeg bij de kruising met de Neckerdijk rechtsaf. Hij reed hierbij tegen een bruglicht/verkeerspaal rechts van de weg, waarbij de paal ontzet werd en zijn auto flinke schade opliep. Ook het rechtervoorwiel was ontzet. Een getuige zag allemaal vonken onder de auto vandaan komen, toen de man na de aanrijding doorreed. Op de Kanaalkade reed hij vervolgens tegen een daar geparkeerde auto, die zwaar beschadigd raakte. De verdachte blies 870 ugl; dat is bijna vier maal de maximaal toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs is ingevorderd en verzonden naar justitie.

Vechtpartij in café

Zaandam, vrijdag 22 december 2006, 01:03 uur

Bij een vechtpartij in een café op de Dam is donderdagavond een aantal personen gewond geraakt. Bij binnenkomst van de politie waren zo'n vijftien á twintig personen met elkaar slaags. Het duurde even voordat de agenten de gemoederen gesust hadden. Een 29-jarige Zaandammer was niet tot bedaren te brengen. Hij werd gepepperd, ter behandeling van verwondingen in zijn gezicht naar het ziekenhuis gebracht en vervolgens overgebracht naar het politiebureau in Zaandijk. De man is in verzekering gesteld. Een 41-jarige Amsterdammer die ook gewond raakte, heeft aangifte tegen de verdachte gedaan.