Ingezonden persbericht


Persbericht 3FM
PRESS UPDATE 22.12


3FM Serious Request tussenstand 16.30 uur: 687.151 euro

3FM Serious Request heeft tot vrijdag 22 december 16.30 uur 687.151 euro opgehaald. Dit werd vanmiddag bekend gemaakt door Wendy van Dijk en Chris Zeegers die bij dj's Gerard Ekdom, Giel Beelen en Sander Lantinga de nacht zullen doorbrengen. Met de actie willen 3FM en het Rode Kruis zoveel mogelijk geld ophalen, zodat wereldwijd slachtoffers van landmijnen geholpen kunnen worden. 3FM Serious Request gaat nog door tot zondag 24 december.

Giel, Gerard en Sander zitten er bij vlagen doorheen; de gevolgen van 4 dagen vasten doen zich gelden. De dj's ervaren wisselende stemmingen en zijn soms heel emotioneel. Ze geven aan vooral op de been te blijven door het fantastische publiek op de Neude en de hartverwarmende giften en acties vanuit heel Nederland. Bij de dj's is de spanning groot of ze in staat zullen zijn om de beoogde 1 miljoen euro bijeen te krijgen.

Update:

Vrijdag 22.12
Tanja Jess verlaat het huis na haar logeerpartijtje in het Glazen Huis... Eric Corton komt langs in de studio en vertelt nog eens helder waarvoor 3FM dit allemaal doet. Hij heeft in Cambodja met eigen ogen gezien wat de vernietigende invloed van landmijnen is op het dagelijkse leven in gebieden waar deze wapens liggen... Frits Sissing komt langs bij de DJ's... Luie Hond geeft een concert op de Neude en zamelt hiermee geld in voor het Rode Kruis... Antonie Kamerling bezoekt de dj's voor mentale ondersteuning... Wendy van Dijk en Chris Zeegers komen samen logeren in het Glazen Huis. Ze zullen het eenpersoonsbed voor logees in het huis moeten delen.

Programma zaterdag 23.12
De Surprise Camper doet zaterdag Emmen aan. Bløf geeft rond 17.00 uur een koptelefoonconcert vanuit het Glazen Huis. Koptelefoons zijn te koop voor 50 euro.

Serious Request
Met 3FM SERIOUS REQUEST zet 3FM zich met het Rode Kruis ieder jaar in voor een specifiek goed doel. In de week voorafgaand aan de kerstdagen sluiten drie dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen studio midden in Utrecht. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live-radio. Het publiek kan tegen betaling verzoeknummers aanvragen en wordt uitgebreid geïnformeerd over het goede doel. De dj's roepen iedereen op om geld te doneren en daarbij worden bijzondere initiatieven gewaardeerd. In 2004, haalde 3FM SERIOUS REQUEST ¤ 915.955,- op voor de vluchtelingen in Darfur. In 2005 bedroeg het eindbedrag voor ontheemde kinderen in Congo ¤ 1.203.549,-. Het Ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking doneerde daarnaast ¤ 1.000.000,-. Met de opbrengst van 3FM SERIOUS REQUEST 2006 verleent het Rode Kruis hulp aan slachtoffers van landmijnen. Slogan van de campagne: 30 MILJOEN LANDMIJNEN. DAAR KUN JE NIET OMHEEN.

Zie voor de actieagenda van 3FM Serious Request 2006: www.3fm.nl