Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 22 december 2006

(
Voorschoten Jongens gewond door vuurwerkbom
Een 16 jarige jongen uit Voorschoten is op vrijdag 22 december, rond 15.20 uur, zwaar gewond geraakt aan zijn been door een vuurwerkexplosie. Een tweede jongen, een 17 jarige eveneens uit Voorschoten, raakte door dezelfde explosie aan zijn voet gewond. De jongens bevonden zich op de Nieuw Voordorpstraat in Voorschoten. Zij wilden een zogeheten pijpbom maken van een pijp en sterretjes (vuurwerk). Tijdens het maken van het vuurwerk is het kruit tot ontploffing gekomen. Hierbij raakten beide zwaar gewond. De twee jongens zijn naar het LUMC in Leiden overgebracht.

Politie waarschuwt voor illegaal vuurwerk
Hoe harder en zwaarder de knal, hoe leuker het is, denkt menigeen. Maar het is niet meer leuk als je na het afsteken van vuurwerk een aantal vingers mist, niet meer naar de tv kunt kijken of naar muziek kunt luisteren. Vuurwerk is leuk, maar zeker niet ongevaarlijk.


Zo zijn strijkers niet alleen gevaarlijk, maar ze zijn ook verboden. Strijkers zijn gevaarlijk omdat het lontje niet te zien is. Door fouten in de afwerking kan een strijker beschadigd zijn, waardoor het vuurwerk te snel afgaat. Bepaalde Chinese rollen zijn ook verboden. Sommige zijn zo groot als een wagenwiel, andere zijn kleiner. Ze zijn vooral gevaarlijk omdat de rotjes eruit kunnen schieten, waardoor jijzelf of omstanders geraakt kunnen worden. Zelf vuurwerk maken wordt sterk ontraden. Kruit is snel ontplofbaar en onvoorspelbaar, je weet nooit hoe hard de klap kan zijn. Daarom is het belangrijk legaal vuurwerk bij erkende verkoopadressen te kopen.

Leiden Bankoverval
De politie is een zoekactie gestart naar een man die op vrijdagmiddag 22 december, rond 16.00, een bank aan de Breestraat heeft overvallen. De man is de bank binnengekomen en heeft onder bedreiging van een vuurwapen geld geëist. Vervolgens heeft de man de bank met een onbekend geldbedrag verlaten. Het is onbekend of hij is weggelopen of is weggefietst. Bij de zoekactie is een politiehelikopter ingezet. De politie vraagt getuigen van de overval zich te melden bij de politie van Leiden via 0900-8844.

--- einde berichten ---
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --