Gemeente Hoorn


Wethouder Jan de Boer opent winteropvang

19 december 2006 - Vrijdag 22 december om 14.00 uur opent wethouder Jan de Boer officieel de winteropvang voor mensen die een zwervend bestaan leiden in Hoorn en West- Friesland.

Deze opvang heeft acht plaatsen en is open van 21 december 2006 tot en met 31 maart 2007.

De openingstijden van de winteropvang zijn dagelijks van 21:00 tot 9:00 uur. Mensen worden vóór 22:00 uur verwacht en moeten de winteropvang s morgens tussen 8.35 uur en 9:00 uur weer verlaten hebben. De overnachting kost 3 euro per nacht. Mensen die gebruik willen maken van de winteropvang kunnen zich daarvoor aanmelden van maandag tot en met donderdag tussen 9.00 en 13:00 uur. Dit kan op eigen initiatief of door een instantie. Het telefoonnummer voor aanmeldingen is: 06 205 23 864.

Dak- en thuislozenbeleid
De gemeente Hoorn werkt aan voldoende opvangplekken voor dak- en thuislozen in Hoorn en West-Friesland. Dit doet de gemeente samen met de zes instanties in Hoorn die hulp bieden aan dak- en thuislozen. Dit zijn stichting DNO Opvangcentrum Hoorn (De Nieuwe Organisatie), RIBW (Regionale Instelling voor Beschermd Wonen), PWW (Platform Woningcorporaties West-Friesland), de Brijder Verslavingszorg, stichting het Zwervertje en oud-pastoor Weel. De gemeente heeft een regisserende rol en zorgt ervoor dat de verschillende instanties hun voorzieningen op elkaar afstemmen. Uitgangspunt is dat de mensen zo snel mogelijk in een voorziening terecht kunnen waar zij de juiste begeleiding krijgen en kunnen werken aan hun problemen. Daarnaast is de doorstroommogelijkheid naar begeleid of beschermd wonen een belangrijk aandachtspunt.