Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 22 december 2006

Vijf arrestaties tijdens preventieve fouilleeractie

TILBURG: Donderdagavond heeft de politie in het gebied rondom het Wilhelminapark / Lochtstraat / Jan Heijnstraat preventief gefouilleerd. Er werden vijf arrestaties verricht. In totaal werden 261 mensen gefouilleerd. Daarbij waren 54 autos, 3 taxis, 2 bestelautos, 1 bromfietser en 72 fietsers.

Gisteravond hield het team Wilhelminapark met negen agenten een preventieve fouilleeractie.

· Een 26-jarige Tilburger werd aangehouden omdat hij een steekwapen bij zich had. Het ging om de helft van een schaar. De man vertelde de agenten dat hij problemen had met enkele andere mensen, en het wapen uit voorzorg had meegenomen.

· Een 39-jarige Tilburger werd aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond vanwege een geldboete van 190 euro (of twee dagen hechtenis). De verdachte werd ingesloten.

· Een 27-jarige zwerver werd aangehouden omdat hij nog een vonnis van zeven dagen had open staan.

· Een 35-jarige Tilburger werd aangehouden omdat hij weigerde mee te werken. De man zat als inzittende in een taxi en vond dat zijn privacy werd aangetast.

· Een 59-jarige Tilburger werd aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol zijn auto bestuurd had. Aan het bureau bleek echter dat hij precies het toegestane maximum van 220 ugl blies.

De Tilburgse politie organiseert regelmatig preventieve fouilleeracties in de Binnenstad en in een deel van het werkgebied van het team Wilhelminapark. Politie, Gemeente en Openbaar Ministerie willen door deze acties het aantal delicten met wapens terugdringen en daarmee bij te dragen aan het vergroten van het veiligheidsgevoel van de bewoners.

Politie onderzoekt inbraak in bedrijfspand

OISTERWIJK: Gisteravond is omstreeks 22.20 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de Nijverheidsweg. Met een balk was aan de achterzijde van het pand een ruit vernield. Uit het kantoor waren enkele computers en schermen gestolen. Uit de bedrijfshal waren drie lasapparaten ontvreemd. De daders hebben vermoedelijk een bestelbus gebruikt om de spullen te vervoeren. De politie heeft een aangifte opgenomen.

Zeven aanhoudingen tijdens de horecanacht

TILBURG Het centrum van Tilburg is afgelopen nacht druk bezocht. In totaal verrichte de politie 7 aanhoudingen. Agenten die belast waren met het horecatoezicht spreken van een onrustige sfeer op straat, mede veroorzaakt door het gebruik van teveel alcohol. Ook werden er vier bekeuringen uitgeschreven, waarvan drie voor wildplassen.

Vanmorgen, kort na 02.30 uur hebben agenten op de Heuvelring een 18 jarige Tilburger aangehouden voor poging tot zware mishandeling c.q. openlijke geweldpleging. De man had in een horecagelegenheid een 19 jarige Oisterwijker met een kapot bierglas verwond. Het slachtoffer verklaarde in betreffende gelegenheid zonder enige aanleiding, door een groepje mannen te zijn mishandeld. De mishandeling bestond uit het slaan en schoppen van het slachtoffer. Op enig moment duwde de verdachte een kapot glas in zijn gezicht. Met een fikse hoofdwond werd het slachtoffer overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

Op de Heuvel hebben agenten, kort na 03.00 uur een 28 jarige inwoner uit Oss aangehouden voor belediging. De man vond het na een controle nodig een politiemedewerker te beledigen.

Agenten hebben tegen 03.30 uur voor een horecagelegenheid op het Piusplein, twee Tilburgers van 29 en 32 jaar aangehouden voor mishandeling en/ of openlijke geweldpleging. De mannen waren eerder die avond betrokken bij een vechtpartij in betreffende gelegenheid. Nadat de portiers de partijen gescheiden hadden kwam het tweetal op een later tijdstip terug en wilde opnieuw de gelegenheid in. Een weigering van de portier was niet afdoende het tweetal tegen te houden. In de uitgaansgelegenheid ontstond wederom een conflict waarbij twee portiers meerdere keren geslagen werden.

Op de Heuvelring hebben agenten vanmorgen om 03.45 uur een 21 jarige Tilburger aangehouden voor het niet voldoen aan bevel of vordering. De man werd door agenten gevorderd te vertrekken, nadat hij betrokken was bij een vechtpartij. De man gaf aan de vordering geen gehoor en zocht opnieuw de confrontatie met de tegenpartij op. Hierop werd hij aangehouden.

Een kwartier later, om 04.00 uur werd een 17 jarige Tilburger aangehouden voor hetzelfde feit. Ook hij gaf geen gevolg aan een vordering, nadat hij de confrontatie met politiemedewerkers zocht. In de Koestraat heeft de politie vanmorgen om 04.30 uur een 20 jarige Tilburger aangehouden voor vernieling. Hij wordt ervan verdacht graffiti te hebben aangebracht op de deur van een jongerencentrum in de Veemarktstraat. Onderzoek wees uit dat de tekens ook op een ander pand aangebracht zijn. Tijdens zijn aanhouding troffen agenten in zijn kleding een verfstift aan. Politie stelt een onderzoek in.

Tilburger aangehouden na wapenvondst

TILBURG: De politie heeft gistermiddag in de wijk Groenewoud in de woning van een 21-jarige Tilburger, tijdens een zoeking op grond van de Wet Wapens en Munitie, een luchtdrukbuks met afgezaagde loop en een gestolen rijbewijs aangetroffen. De verdachte meldde zich gistermiddag op het politiebureau aan de Ringbaan Zuid, waarna hij met toestemming van de officier van justitie, buiten heterdaad werd aangehouden. De politie kwam door rechercheonderzoek op het spoor van deze zaak.

Man gepakt voor rijden zonder rijbewijs

TILBURG: Vannacht is omstreeks 02.30 uur een 19-jarige Tilburger op de Dongenseweg betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De man liep tijdens een controle tegen de lamp. De politie maakt proces-verbaal op.

Winkeldief krijgt 120 euro boete

TILBURG: Donderdagmiddag is in een kledingzaak op de Heuvelstraat een 19-jarige man uit Bladel betrapt op winkeldiefstal. Een beveiligingsmedewerker zag dat de verdachte diverse goederen uit de winkel pakte en daarvan de prijskaartjes verwijderde. Hierna had hij de kleding in zijn trui en in een tas gestopt. Bij de kassa rekende hij alleen een tas af. Hij werd daarna door de bewaker aangesproken. Hij bleek een paar handschoenen, een hoed, sleutelhangers, een armband en een paar bretels gestolen te hebben. Hij is overgebracht naar het bureau. Hij kreeg na overleg met de parketsecretaris een boete opgelegd van 120 euro die hij direct betaald heeft.

Twee rijders onder invloed aangehouden

TILBURG: Vannacht is omstreeks 00.30 uur een 37-jarige automobilist op het Piusplein betrapt op het rijden onder invloed. De Tilburger blies 730 ugl. Hij bleek bovendien een rijontzegging te hebben vanwege een eerder vonnis vanwege het rijden onder invloed. Hij had naar eigen zeggen acht a tien flessen bier gedronken. Zelfs tijdens het besturen van de auto had hij nog een fles bier vast.
Omstreeks 04.50 uur werd op de Zwartvenseweg een 22-jarige Tilburgse betrapt op het rijden onder invloed. De vrouw blies 655 ugl en kon meteen haar rijbewijs inleveren. E was naar een feest geweest en had daar naar eigen zeggen twee glazen Bacardi Cola en drie glazen witte wijn gedronken. De politie maakt tegen beiden bestuurders proces-verbaal op.

Auteur: Desiree Brabers / Willem van Hooijdonk