Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Heiloo, 22 december 2006

LE CHAMPION ORGANISEERT IN 2007 TWEE WANDELVIERDAAGSES

Wandelliefhebbers krijgen in 2007 via Le Champion prachtige mogelijkheden om aan nieuw ontwikkelde, zeer onderscheidende wandelvierdaagses deel te nemen. In deze wandelvierdaagses zijn alle succesfactoren van de Dam tot Dam Wandeltocht en de Egmond Wandel Marathon opgenomen. Onderscheidend zijn vooral ook de gebieden waar deze vierdaagses gaan plaatsvinden.

Voor wandelaars die het ontdekken van verre landen willen combineren met het lopen van een Vierdaagse houdt Le Champion van 21 t/m 24 mei 2007 vanuit Ubud de 1e Wandelvierdaagse van Bali.

Wandelaars die liever dichter bij huis blijven kunnen nu, voor het eerst, ook in West-Nederland terecht om van woensdag 27 t/m zaterdag 30 juni 2007 deel te nemen aan de 1e WandelVierdaagse Alkmaar.


1e Wandelvierdaagse van Bali
De uiterst succesvolle fietstochten die Le Champion altijd door Indonesië heeft georganiseerd worden in 2007 gevolgd door een echte Wandelvierdaagse op het tropische eiland Bali. Het wandelen van een vierdaagse is het summum van wandelgenot en tienduizenden Nederlanders geven zich daar jaarlijks aan over. Een vierdaagse wandelen in het buitenland is echter slechts zelden mogelijk. Le Champion heeft nu een vierdaagse op Bali ontwikkeld waarbij het genot van het wandelen gecombineerd wordt met het intens beleven van de cultuur van dit tropische eiland. Tijdens de wandelroutes zullen de deelnemers kennismaken met alle facetten die dit "godeneiland" heeft te bieden. Niet alleen lopen de routes vanuit Ubud langs prachtige terrasvormige rijstvelden maar ook door dessa's waar de bevolking de wandelaars met echte gamelanmuziek zal onthalen. Alle aspecten die Bali zo boeiend maken zullen deze wandeltochten zeer afwisselend maken. Le Champion biedt dagelijks de keuze uit twee afstanden aan: ongeveer 12 km of ongeveer 25 km. Deze routes zullen geheel worden uitgepijld en onderweg zijn rustpunten voorzien met uitgebreide verzorging van eten en drinken. Met ATP, The Advanced Travel Partner worden in 2007 drie arrangementen naar deze droomvierdaagse op Bali georganiseerd.

Het 10-daags arrangement waarbij deelname aan deze wandelvierdaagse centraal staat vertrekt op 18 mei 2007. Bij deze reis worden zeven nachten doorgebracht in hotel Champung Sari in Ubud. De kosten van deze 10-daagse reis bedragen ¤ 1625,00 waarbij inbegrepen: vliegreis met Cathay Pacific Amsterdam-Hongkong-Bali vv; luchthavenbelasting en brandstoftoeslag; verblijf in driesterrenhotel Champung Sari of gelijkwaardige accommodatie op basis logies, ontbijt, welkomst- en afscheidsdiner, deelnamepakket vierdaagse, organisatiekosten vierdaagse, reisbegeleiding etc.

De mogelijkheid bestaat deze reis te verlengen tot een 15-daagse of 21-daagse trip waarbij aansluitend overnacht wordt in hotel Banyualit in Lovina in Noord-Bali en bij de 21-daagse ook in Sanur. De meerkosten van de 15-daagse reis bedragen ¤ 104,00 en van de 21-daagse reis ¤ 264,00.

Tijdens deze extra dagen worden onder begeleiding ook een aantal trekkings door Noord-Bali georganiseerd waar een ieder vrijblijvend aan kan deelnemen.

Niet-deelnemers aan de wandelvierdaagse hebben ¤ 60,00 korting op bovenstaande bedragen.

Boeking geldt onder voorbehoud van beschikbaarheid vliegtuigstoelen. Op de website www.atp.nl is onder het hoofdstuk Experiences/Running alle informatie uitgebreid opgenomen. Op de homepage staat tevens een banner die direct doorklikt naar de Wandelvierdaagse Bali. Bij interesse wordt snelle boeking aangeraden (voor 15 januari).

De reis wordt uitgevoerd onder leiding van Balikenner Jan van Delden van Le Champion. Informatie kunt u telefonisch krijgen onder nummer 075 6411789 (Jan van Delden tot 6 januari 2007) en 072 5338136 (Le Champion) of per e-mail janvandelden@live.nl


1e WandelVierdaagse Alkmaar
Le Champion is tevens in voorbereiding tot het organiseren van de 1e WandelVierdaagse Alkmaar. Dit in nauwe samenwerking met de Stichting Sportwandelschool Hoorn en de gemeente Alkmaar. Gezamenlijk zal dit ambitieuze project in West-Nederland (voorlopig) van woensdag 27 t/m zaterdag 30 juni worden opgezet. Deze WandelVierdaagse zal een geheel eigen karakter krijgen, uiterst sfeervol zijn en geheel onderscheidend zijn van andere bestaande vierdaagses in Nederland. Niet alleen worden er langere afstanden van 20, 30 en 40 km gewandeld. Ook is er aandacht voor diegenen, die graag eens een vierdaagse willen meebeleven maar opzien tegen zo'n lengte en/of (lichamelijke) beperkingen hebben een langere afstand te lopen. Speciaal voor hen worden er dagelijks ook routes van 5 en 15 km uitgezet. Onderscheidend is ook dat er aparte Nordic Walking routes komen over 5 en 20 km.

Om zoveel mogelijk interessante aspecten van de omgeving van Alkmaar aan elke deelnemer mee te geven zal er elke dag een andere start- en finishplaats zijn. De prachtige omgeving van de Staatsbossen bij Schoorl, het Noordhollands Duinreservaat met Noordzeestrand, het Heilooër Bos, de molens en droogmakerijen van Beemster en Schermer en het Recreatiegebied Geestmerambacht zijn op die wijze maximaal bereikbaar. De finish op de laatste dag wordt een imponerende intocht naar het Waagplein midden in het historische centrum van Alkmaar. De wandeling langs de Singelgracht over de Stadswallen naar het Waagplein is een boeiend slot om met heel veel plezier aan deze vierdaagse terug te denken.

Vanaf de maand maart zal meer informatie over deze WandelVierdaagse Alkmaar beschikbaar zijn. >
Met vriendelijke groet/with kind regards,

Jan Willem Mijderwijk
Event Manager
Stichting Sportevenementen Le Champion
Wagenmaker 16-a, 1851 PX Heiloo
Postbus 143 1850 AC Heiloo (The Netherlands)
Tel: 0031 (0)72-5338136
Mobiel: 0031 (0)6-19338695
Fax: 0031 (0)72-5339398
E-mail: janwillemmijderwijk@lechampion.nl
Website: www.lechampion.nl