Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CUBE WORLD; EEN WERELD APART OP MINI FORMAAT
LEVENDE KUBUSSEN SPELEN MET JOU EN MET ELKAAR

Amsterdam, december 2006 - Goliath introduceert Cube World: kleine, kleurrijke kubussen van 4oe cm³, lijkende op een mini tv. De 4 kubussen bevatten in het scherm allemaal een eigen poppetje, oftewel Stick Karakters. Maak kennis met Dusty, Mic, Hans en Handy. Zowel los als aan elkaar vast gelinkt via magnetische connectiepunten, reageren ze op hun omgeving. Ze kunnen zelfs van kubus overspringen en spelen samen of plagen elkaar! En als speler kan je de boel nog eens extra manipuleren door middel van de bewegingssensoren.

Stick Games
De Stick Karakters van Cube World zorgen ervoor dat je je geen moment van de dag hoeft te vervelen. Ze raken nooit uitgekeken op jou of op elkaar. Speel je er maar met één dan kan je gebruik maken van de bewegingssensoren, die zich bevinden bij het middelste knopje onder het beeldscherm. Elk karakter heeft ook een eigen Stick Game; een spelletje die bij het betreffende Stick Karakter hoort. Zo maakt Dusty schoon, Mic is DJ, Hans doet aan zijn work out en Handy is een goeie reparateur. Door het besturen van het poppetje kan je scores behalen en jezelf keer op keer overtreffen. Zet je de kubus weg, dan valt het poppetje vanzelf in slaap.

Je eigen wereld
Met de kubussen kan je zelfs een hele eigen wereld bouwen. Aan elkaar gelinkt zijn de Stick Karakters met z'n tweeën al erg beweeglijk. Wanneer de ene een stok heeft en de ander een bal, spelen ze gewoon een potje honkbal van de ene naar de andere kubus! In een slechte bui kan het ook voorkomen dat ze elkaar in de haren vliegen, maar een groepsknuffel maakt dit al snel weer goed. De kubussen kunnen op verschillende manieren in meerdere aantallen aan elkaar gekoppeld worden, waardoor een unieke interactie ontstaat. Zet ze maar eens allemaal in een horizontale of verticale rij en zie wat er gebeurt! De kubussen van Cube World zijn verkrijgbaar bij Toyzon Haarlem, www.megagadgets.nl , www.popelectronics.nl en www.gadgetfun.nl vanaf E 29,99.

Goliath - één van de grootste speelgoed distributeurs en producenten van Nederland - is gevestigd in Nederland, België, Frankrijk en Spanje. In 1980 introduceerden zij Rummikub op de Nederlandse markt. Goliath heeft sinds de jaren '80 een flinke groei doorgemaakt; speelgoed vanaf 1 jaar, multimedia spellen vanaf 5 jaar, tactische en strategische spellen vanaf 7 jaar en verschillende erotische spellen vanaf 18 jaar. Bekende namen zijn: Rolit, Fifi, ZOUB, 20Q, Triominos, Stap-op en Exago. Zie ook www.goliathgames.nl.