Gemeente Utrecht


Utrecht, 22 december 2006
Sw/153

Gemeente ruwt afscheiding fietspaden langs busbaan op

De gemeente Utrecht gaat de natuurstenen banden in de Lange Viestraat tot en met de Nobelstraat opruwen. De banden die het fietspad van de busbaan scheiden, kunnen bij nat weer glad worden. De gemeente wil verder voorkomen dat fietsers die uitwijken en over de banden rijden, onderuit glijden. Het werk vindt plaats op donderdag 28 en vrijdag 29 december en op dinsdag 2 en woensdag 3 januari 2007.

Voor het werken met de machine moet het droog weer zijn. Het is daarom niet zeker of de werkzaamheden op die dagen ook echt plaats kunnen vinden.

Om te voorkomen dat de dienstregeling van de bussen ernstig wordt belemmerd of dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan, wordt op vier plaatsen gewerkt tussen 04.00 en 06.00 uur 's ochtends. Dat kan enige geluidsoverlast met zich meebrengen. Op donderdag 28 december wordt op dat tijdstip het stuk aangepakt van de Potterstraat en de Lange Viestraat. De dag erop, vrijdag 29 december, gaat het om het Janskerkhof waar een zogenaamde middengeleider ligt. Op 2 januari wordt 's in alle vroegte weer gewerkt in het stuk van de Lange Viestraat en de Potterstraat. Het gaat dan om de andere richting. Tot slot worden op woensdag 3 januari tussen 04.00 en 06.00 uur de banden opgeruwd bij de Lange Jansstraat ter hoogte van de Voorstraat. De rest van het werk vindt vanaf 08.00 uur 's ochtends plaats.

Half december heeft de gemeente een proef gedaan met het opruwen van de banden. Bij de proef werden de banden gestraald met stalen balletjes. Daarbij is gekeken hoe de straalmachine ingesteld moest worden om de gewenste ruwheid te krijgen.


Noot aan de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Communicatiebureau Stadswerken, gemeente Utrecht, telefoon: 030 - 286 40 98.
|Postbus 8375                                                                   |
|3503 RJ  Utrecht                                                               |
|Telefoon: 030 - 286 40 98                                                      |
|Fax: 030 - 286 70 45                                                           |

---- --