Ingezonden persbericht


Omron Den Bosch beste verbeterproject bedrijfsproces van 2006

Reductie van omsteltijd productiemachine van 30 naar 0,5 minuten

Hoofddorp / Den Bosch, 22 december 2006

Omron, leverancier van producten en diensten voor industriële automatisering, heeft een prijs in de wacht gesleept voor het beste verbeterproject van 2006. Omron won de titel 'World Class Team 2006' van Blom Consultancy, dat voor deze prijs 27 inzendingen analyseerde en beoordeelde op de beste prestatie bij het verbeteren van bedrijfsprocessen. Omron bereikte daarbij volgens Blom 'het onmogelijke' en reduceerde de omstelsnelheid van een screenprintingmachine van 30 naar op sommige onderdelen slechts 0,5 minuten. Daardoor kan het bedrijf de concurrentie met China niet alleen aan op flexibiliteit en kwaliteit, maar ook op productiekosten.

Tijdens de finale in Harderwijk presenteerden drie bedrijven (Wegener, Bruynzeel Keukens en Omron), hun project aan een publiek van enkele honderden managers. De vakjury en het publiek kozen Omron vanwege deze prestatie, waarmee het bedrijf bewijst dat ook Nederlandse productiebedrijven de concurrentie met China aankunnen.

Het project waarmee Omron de prijs won betreft een verbetering in het omstellen van een machine in een productieproces van printplaten. In Den Bosch worden hiervan kleine series vervaardigd voor klanten van Omron in de industriële automatisering. Door de specialistische productie van kleine hoeveelheden moeten de machines tot 100 keer per week omgesteld worden. De tijd die daarvoor nodig was zorgde voor een omzetverlies van 11% per week. Door een slimme analyse en een pakket maatregelen voor de diverse aspecten van het omstelproces (waaronder aanpassingen van de voorbereiding, nazorg en signalering) is de omsteltijd van de productielijn teruggebracht tot tussen de 3 en op sommige onderdelen slechts 0,5 minuten. Tot de resultaten behoren verder een reductie van man- en machineuren en een aanzienlijke geldbesparing.

---------------

Over Omron
Omron Electronics B.V. is de Nederlandse verkoopvestiging van het wereldwijd opererende Omron Corporation, opgericht in 1933 en leverancier van producten en diensten voor industriële automatisering. Het bedrijf heeft ruim 25.000 medewerkers in 35 landen. De afnemers zijn gebruikers op het gebied van besturingssystemen, sensoren en schakelaars voor detectie en veiligheid, regel- en meetcomponenten, aandrijvingen en motion control, elektromechanische componenten, barcodeleesapparatuur en RFID-tags, verkeersmanagement-, toegangs-, verkoop-, detectie-, herkennings- en financiële transactiesystemen voor publieke sectoren en gezondheidstechniek met state-of-the-art technologie, systemen, componenten, service en ondersteuning.

Het hoofdkantoor van Omron Corporation is gevestigd in Kyoto, Japan. De Europese organisatie beschikt over eigen ontwikkelings- en productiefaciliteiten en verleent lokale gebruikersondersteuning in alle Europese landen, het Midden-Oosten en Afrika. In Nederland heeft Omron vestigingen in Hoofddorp en Den Bosch. Meer informatie: www.omron.nl

Meer persinformatie:
Wisse Kommunikatie
Francine Loos
Telefoon 026 443 1523 / 06 11 041 635
Email francine.loos(at)wisse-worldcom.nl

Omron
Karen ten Brink
Telefoon 073 648 1920
Email karen.ten.brink(at)eu.omron.com