Politie Limburg-Zuid


1. Limburg Zuid

2. Stafbureau Communicatie

Afkomstig van ( Cindy Reijnders
Onderwerp ( persberichten
Datum ( vrijdag 22 december 2006


Kerkrade: brand in hennepplantage

Donderdagmorgen werd er in een pand aan de Schaesbergerstraat in Kerkrade brand ontdekt. Op het moment van de brand was er niemand in het pand aanwezig. Nadat de brand was bedwongen bleek dat er in een aanbouw van het pand een hennepplantage was ingericht. De brand was ontstaan in deze aanbouw. De exacte brandoorzaak is nog niet vastgesteld. De politie onderzoekt de betrokkenheid van de eigenaar van het pand bij de hennepteelt.

Hoensbroek: gewapende overval op woning

Bij een gewapende overval op een woning aan de Rector Nelissenstraat in Hoensbroek is donderdagavond een laptop buitgemaakt. Rond kwart over tien werd op de voordeur geklopt. Toen de bewoonster de deur opende drongen twee mannen de woning binnen. Zij bleken gewapend met een vuurwapen en een mes. In de huiskamer lagen op dat moment twee kinderen, van 3 en 10 jaar, op een luchtbed te slapen. Een gast van de bewoonster werd met het vuurwapen bedreigd. De laptop die naast hem op de bank lag werd gepakt, waarna de twee daders de woning snel verlieten. De politie zoekt getuigen (0900-8844, lokaal tarief).

Born: dronken automobilisten trekken aandacht door signalen

Twee onder invloed verkerende automobilisten hebben donderdagavond op de A2 op bijzondere wijze de aandacht op zich weten te vestigen. Een politiepatrouille zag hun wagens langzaam en met de alarmlichten aan achter elkaar rijden over de vluchtstrook ter hoogte van tankstation Swentibold bij Born . De agenten sommeerden de bestuurders, afkomstig uit Roosteren en Lanaken, te stoppen. Beide mannen bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken.

Maastricht: gewapende overval op kledingzaak

Tijdens een gewapende overval op een kledingzaak aan de Kesselkade in Maastricht heeft donderdag een tot nu toe onbekende man een geldbedrag buitgemaakt. Omstreeks drie uur 's middags stapte een man van ongeveer 1.70 meter de winkel binnen. Hij stelde de verkoopster een aantal vragen en ging weer de straat op. Enkele minuten later kwam hij terug en ditmaal bedreigde hij de verkoopster met een vuurwapen. De dader dwong haar de kassa te openen. Hij griste het geld uit de lade en maakte zich uit de voeten. De politie verzoekt getuigen zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616


---- --