Gemeente Breda

Geld voor discriminatiebestrijding naar Bureau Discriminatiezaken

De gemeente Breda stelt 116.398,- beschikbaar aan het Bureau Discriminatiezaken West- en Midden-Brabant. Met deze rijksbijdrage kan het Bestedingsplan aanvullende middelen Ministerie van Justitie voor discriminatiebestrijding worden uitgevoerd.

Het geld wordt ingezet voor verdere professionalisering en verbetering van de klachtbehandeling, registratie, monitoring en communicatie van het Bureau Discriminatiezaken. Verder maakt het geld extra investeringen in preventie mogelijk, bijvoorbeeld in het onderwijs bij stageplaatsen voor allochtone jongeren. Een ander onderdeel in het bestedingsplan is het leveren van een bijdrage aan een positief uitgaansklimaat in de gemeente Breda. Het plan is in samenwerking tussen het Bureau Discriminatiezaken en de betrokken gemeenten Breda, Roosendaal, Werkendam, Moerdijk en Geertruidenberg opgesteld. Op dit moment is nog sprake van een raamplan, waarin de lijnen zijn uitgezet over de inzet in de verschillende gemeenten.

Het rijk stelt geld beschikbaar voor de uitbreiding van antidiscriminatievoorzieningen in het hele land.

Gemeenten zoals Breda, die subsidie verlenen aan een antidiscriminatiebureau, krijgen een rijksbijdrage uit het gemeentefonds.

Burgemeester Van der Velden heeft namens de betrokken gemeenten ter gelegenheid hiervan een convenant tussen de minister voor Vreemdelingenzaken en Justitie en de gemeente Breda ondertekend.

Breda, 22 december 2006