Politie Haaglanden

Extra persbericht 22 december

Haaglanden, 22-12-2006

Het Regionaal Milieu Team (RMT) van Politie Haaglanden is de komende periode extra alert op vervoer, handel en illegale vuurwerkopslag in de regio. Het RMT heeft een samenwerkingsverband afgesloten met de Belgische autoriteiten om het illegale transport van vuurwerk tegen te gaan. Vanaf de grens met België controleren de Belgische autoriteiten in samenwerking met Politie Haaglanden actief transportbewegingen rond dit thema.

Tot op heden heeft het RMT bij deze acties circa 1000 kilo illegaal vuurwerk in beslag genomen. Er is tegen 30 personen een strafrechtelijk onderzoek ingesteld. Daarnaast leidde verscherpte controle en inzet van het RMT tot in beslag name van circa 1500 kg dat bestemd was voor andere regios. Het RMT controleert ook tijdens en na de feestdagen actief op de illegale opslag van vuurwerk. Deze opslag kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden.

Sancties
Overtredingen zoals illegale vuurwerkopslag, handel en vervoer zijn delicten die door het Openbaar Ministerie fors worden aangepakt. Boetes varieerden van 1.000,-- al naar gelang aard en omvang. Vuurwerk wordt donderdag 28, vrijdag 29 en zaterdag 30 december in Haaglanden verkocht. Op oudejaarsdag 31 december is er geen vuurwerkverkoop.

Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale opslag van vuurwerk. Heeft u vermoedens van illegale opslag, handel of doorvoer? Neem dan contact op met Politie Haaglanden via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.