Politie Groningen

Politie lost beroving Noorderplantsoen op

Groningen, 22-12-2006 o De politie heeft met de aanhouding van vijf verdachten de beroving in het Noorderplantsoen van een 19-jarige man uit Leek opgelost. Donderdagavond 19 oktober werd het slachtoffer door een groepje van vijf jongens van onder andere zijn mobiele telefoon beroofd. De man uit Leek zat samen met twee dorpsgenoten op een bankje in het plantsoen. Er ontstond een woordenwisseling, waarbij de daders ook met vuurwerk gooiden. Daarnaast moest hij meerdere klappen incasseren. Dit alles werd gefilmd op een mobiele telefoon.

Agenten startten direct in de omgeving een onderzoek, maar dat leverde geen verdachten op. Wel hadden agenten kort daarvoor een 22-jarige Stadjer in de omgeving bekeurd voor het afsteken van vuurwerk. Dankzij nader recherche-onderzoek werd hij, samen met een 18-jarige plaatsgenoot, eind november aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de beroving. Naar aanleiding van hun verhoren werden nog twee verdachten aangehouden, een 18-jarige en een 27-jarige Stadjer. Tenslotte werd nog een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden. Allen hadden zo hun eigen aandeel in de beroving.

Telefoon terecht

Het slachtoffer werd beroofd van zijn telefoon, identiteitsbewijs, bankpas en buskaart. Een van de verdachten verkocht de telefoon aan een 19-jarige Stadjer. Hij heeft bekend de telefoon te hebben gekocht. Hiermee is de telefoon van het slachtoffer weer terecht. De verdachten verklaarden de overige goederen te hebben weggegooid. Drie van de vijf verdachten zitten nog steeds vast. Het onderzoek is inmiddels afgerond. Het dossier wordt overgedragen aan het Openbaar Ministerie.