Gemeente Berkelland

In het persbericht dat aan u is gezonden over de fitness in 't Spilbroek is per abuis een verkeerd jaartal genoemd. U ontvangt hierbij een verbeterd exemplaar met de juiste passage: "... en leidt tot beëindiging van de fitnessactiviteit per 31 december 2006."

H.A. van Faassen

Persbericht
22 december 2006

Verbeterde versie

Doorstart van fitness in 't Spilbroek Neede is niet haalbaar

Een doorstart van de fitness in sport- en recreatiecentrum 't Spilbroek in Neede blijkt niet mogelijk te zijn. Dit is de uitkomst van de gesprekken die de gemeente Berkelland deze week voerde met de exploitant van 't Spilbroek: Sportfondsen Neede BV. Het besluit van 28 november 2006 om het contract voor de fitness niet voort te zetten blijft in stand en leidt tot beëindiging van de fitnessactiviteit per 31 december 2006.

De gemeenteraad had op 12 december het college door middel van een motie opgedragen te onderzoeken of een financieel aanvaardbare continuering van de fitnessactiviteit mogelijk was. Uit de gesprekken is duidelijk geworden dat dit onder de gestelde voorwaarden niet het geval is. In dat geval zou een andere (derde) partij voor een periode van één jaar de fitness voort moeten zetten of borg moeten staan voor de investering. Op 1 januari 2008 loopt namelijk het exploitatiecontract tussen de gemeente Berkelland en Sportfondsen Neede BV af. Uit commercieel oogpunt is dit voor geen enkel bedrijf interessant.

Sportfondsen Neede BV heeft inmiddels laten weten het besluit van de gemeente te respecteren.


---