Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 22 december 2007

CBRB KOMT MET ADNR HANDBOEK 2007-2008

Het vervoer van gevaarlijke stoffen over de Europese binnenwateren voldoet aan de strengste Normen die het CBRB onderschrijft om de binnenvaart ook in de toekomst een zo veilig mogelijke vervoersmodaliteit voor deze stoffen te houden. Het overgrote deel van gevaarlijke stoffen wordt immers per binnenvaart vervoerd. De basisvoorschriften voor de bouw- en uitrusting van de schepen, de opleiding van de bemanning en de verdeling van de verantwoordelijkheden in de vervoersketen zijn vastgelegd in de reglementering van het vervoer van gevaarlijke stoffen over de binnenwateren beter bekent als het ADNR.

Omdat het CBRB zeer veel waarde hecht aan de veiligheid geeft het CBRB een nieuw, geheel geactualiseerde, set handboeken ADNR 2007-2008 uit. De nieuwe uitgave vervangt de oude, uit 2005 daterende versie en is aangepast aan de sindsdien op vele punten gewijzigde regelgeving van het vervoer van gevaarlijke stoffen. Met deze wijzigingen streeft de overheid naar een verdergaande harmonisering van de internationale gevaarlijke stoffen wetgeving voor de verschillende modaliteiten en worden aanpassingen van bepalingen aan de stand der techniek evenals ter verduidelijking van bepaalde voorschriften doorgevoerd.

Alle handboeken zullen worden geleverd met een CD-ROM om het papierarm varen verder te promoten.

2 delige set : vanaf 95 Euro
Boek 1: Protocol - VBG/BVGS/WVGS delen 1.2.3.5 tm 9 en verwijsvellen 4 en 6 Boek 2: Tabellen A tm C

3 delige set : vanaf 100 Euro
Boek 1: Protocol - VBG/BVGS/WVGS delen 1 tm 4 Boek 2: Delen 5 tm 9
Boek 3: Tabellen A tm C en deel 3.3 en 3.4

U kunt het ADNR vanaf heden ook eenvoudig bestellen via de CBRB website www.cbrb.nl of door een e-mail te sturen naar publicaties@binnenvaart.nl

Noot voor de redactie (