Ingezonden persbericht


Nieuws op www.wijninfo.nl

Gert Crum winnaar Vinos de España Prijs voor de Pers 2006

Gert Crum is de winnaar van de tweede editie van de Vinos de España Prijs voor de Pers 2006. Tijdens een feestelijke lunch met de juryleden en zijn vrouw Hanneke in restaurant Callas in Den Haag, ontving hij gisteren de prijs uit handen van Marianne Nuberg, directeur ICEX/Vinos de España. Gert Crum wint een volledig verzorgde reis voor twee personen naar (wijngebieden in) Spanje. De jury, bestaande uit communicatie- en wijnexperts, wees Crum de prijs toe vanwege "zijn informatieve, zeer leesbare en stoere schrijfstijl; hij verrast en inspireert", aldus jurylid Makkie Mulder, hoofdredacteur van het nieuwe culinaire magazine Delicious.

Gert Crum voelde zich vereerd met het winnen van de Prijs voor de Pers 2006: "Spanje bezit een ideale mix van de oude en nieuwe wijnwereld: authentieke, puur Spaanse druivenrassen en moderne productietechnieken in state of the art bodegas. Spanje loopt, als het om wijn gaat, in veel opzichten voorop. Hier ontdek je nog steeds nieuwe parels met een mooie concentratie en rijpe soepelheid.

De Vinos de España Prijs voor de Pers is een initiatief van ICEX/Vinos de España. Het is een jaarlijkse prijs die in het leven is geroepen om wijnschrijvers te eren die inspirerende, creatieve en informatieve artikelen of reportages schrijven over Spaanse wijnen in de Nederlandse taal. In 2005 werd de prijs gewonnen door Hubrecht Duijker.

ICEX / Vinos de España
Vinos de España is een onderdeel van het Spaans Promotie Centrum op de Economische en Commerciële Afdeling van de Ambassade van Spanje in Nederland en handelt namens ICEX (Instituto Español de Comercio Exterior). Vinos de España geeft marktinformatie aan Spaanse exporteurs, Nederlandse importeurs en specifieke informatie over Spaanse wijnen aan Nederlandse wijnprofessionals. Vinos de España richt zich met diverse campagnes op de Nederlandse wijnprofessionals en de consument.

-Einde Bericht-

Achtergrondinformatie (