Draka Holding N.V.

­PERSBERICHT­ AMSTERDAM, 22 DECEMBER 2006

DRAKA ARRANGEERT NIEUWE ACHTERGESTELDE LENING VAN 77,5 MILJOEN VOOR AFLOSSING VAN 54,3 MILJOEN AAN UITSTAANDE CUMULATIEF PREFERENTE AANDELEN SERIE B

De Raad van Bestuur van Draka Holding N.V. kondigt aan dat zij een nieuwe achtergestelde lening heeft afgesloten ter grootte van 77,5 miljoen met een consortium van vijf Nederlandse banken. Met de opbrengst zal Draka de aflossing financieren van 54,3 miljoen (nominale waarde) van de uitstaande cumulatief preferente aandelen serie B, aflosbaar op 31 december 2006. Na goedkeuring van de Raad van Commissarissen heeft Draka geopteerd om het resterende gedeelte van de cumulatief preferente aandelen serie B (nominale waarde 23,1 miljoen), geplaatst bij Ducatus N.V., te continueren. Door aanpassing van de voorwaarden (de Raad van Bestuur heeft de keuzevrijheid om preferent dividend uit te keren) worden de preferente aandelen gereclassificeerd zodat deze met ingang van 31 december 2006 tot het eigen vermogen gerekend kunnen worden. De looptijd is vijf jaar waarbij de dividendvergoeding 7,06% per jaar bedraagt.

Het resterende gedeelte van de achtergestelde lening ( 23,2 miljoen) zal gebruikt worden voor algemene ondernemingsdoeleinden.

Raad van Bestuur
Amsterdam, 22 december 2006

Draka Holding N.V.