Gemeente Duiven


Persbericht: Gemeente Duiven koopt duurzaam in

---

Duiven, 21 december 2006

Met de keuze voor 100% groene stroom heeft gemeente Duiven weer een belangrijke stap gezet naar een duurzaam inkoopbeleid. De onlangs gehouden Europese aanbesteding voor de levering van elektriciteit is gegund op basis van de economisch meest voordelige aanbieding. Dit heeft geresulteerd in een contract met Electrabel Nederland B.V. te Zwolle voor de levering van 100% groene stroom opgewekt middels kleinschalige waterkracht.
foto contractondertekening door de heer Danny Pieters, Sales Manager Multisites en door wethouder Bas Elfrink van de gemeente Duiven De levering van gas is in deze aanbesteding op basis van de economisch meest voordelige aanbieding, gegund aan Nuon Retail B.V. te Amsterdam. De aanbesteding is uitgevoerd in een samenwerkingsverband met de gemeente Rheden en gemeente Doesburg.

De volgende stap is duurzaam omgaan met de energie die we duurzaam inkopen. Dus energie besparen!

Bij steeds meer inkooptrajecten van de gemeente Duiven worden milieuwensen en sociale criteria meegenomen in het inkoopproces. In de offerteaanvraag worden bijvoorbeeld eisen gesteld aan de leverancier ten aanzien van milieukeurmerken of het hanteren van een milieuzorgsysteem opgenomen.
Wat de sociale criteria betreft, heeft de gemeente Duiven reeds in haar algemene inkoopvoorwaarden opgenomen dat er geen sprake mag zijn van kinderarbeid
bij de vervaardiging van producten.

Bovengenoemde criteria zijn ook meegenomen in de aanbesteding voor de levering van koffie, thee en ingrediënten en het verhuren en onderhouden van koffiemachines in het gemeentehuis. Bij deze onderhandse aanbesteding is De Wereldwinkel Duiven / Fair Trade Original van de drie inschrijvers als economisch meest voordelige inschrijver uit de bus gekomen en heeft de opdracht gegund gekregen.

Hiermee werkt de gemeente Duiven mee aan een beter milieu èn betere sociale omstandigheden in arbeidsprocessen!