Ingezonden persbericht


Christopher Devries neemt afscheid van Citigroup en wordt geridderd

Amsterdam, 22 december 2007 - Na een dienstverband van dertig jaar bij Citigroup is Christopher Devries deze week met pensioen gegaan. De CCO & Market Manager Netherlands Citigroup Corporate & Investment Bank was hier mede verantwoordelijk voor de verdere internationalisering van de Nederlandse organisatie.

Daarnaast was hij ondermeer actief voor de Foreign Banker's Association en president van de Amercian Chamber of Commerce (AmCham). Hier introduceerde hij AmCham 'Going for Gold', een initiatief in samenwerking met Ministerie van Economische Zaken met als doel de concurrentiepositie van Nederland verder te verbeteren.

Devries werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Cohen vanwege zijn bijdrage aan de Nederlands-Amerikaanse betrekkingen. Ook werden zijn inspanningen voor Interculturele organisaties zoals Humanity in Action en de Foundation Giving Back genoemd. Chris Devries blijft zich verder actief inzetten voor projecten in Zuid-Ooste Azië en Turkije met als uitvalsbasis Nederland waar hij verschillende bestuursmandaten zal opnemen.

Christopher Devries wordt opgevolgd door Freddy Boom, die sinds 1998 werkzaam is bij Citigroup als senior banker. Boom werkte voorheen ondermeer voor MeesPierson, waar hij werkte voor de afdeling Media & Telecoms Project Finance in Amsterdam en London. Hij studeerde aan de Rijksuniversiteit Groningen en Wharton University. Freddy Boom is board member van de Dutch Foreign Bankers Association en de lid van de American Chamber of Commerce.

Voor beeldmateriaal: http://www.persinfo.nl/upload/1166776535





Ingezonden persbericht