Vereniging van Effectenbezitters


Stem op www.veb.net

Wie wordt de topman van het jaar 2006?

Beleggers kunnen dit jaar wederom terugkijken op een succesvol beursjaar. Dit maakt de verkiezing van de beleggerstopman van het jaar niet makkelijk. Met een gemiddeld rendement op de AEX van circa 13% ligt de lat voor de topman van het jaar dit keer weer zeer hoog. De VEB-verkiezing van vorig jaar leverde Ronald Brus van Crucell als winnaar op. Hij kreeg 26,3 procent van de stemmen. Rijkman Groenink (ABN Amro) werd tweede met 22,3 procent gevolgd door TomTom-topman Harold Goddijn (14,6 procent).

Ook dit jaar heeft de VEB een voorselectie gemaakt van succesvolle topmanagers. Er worden drie criteria gehanteerd: een uitstekende bedrijfsmatige ontwikkeling, een (veel) beter dan gemiddelde koersontwikkeling in 2006 en de koers moet ten minste hoger staan dan bij het aantreden van de topman. De top drie van vorig jaar zijn dit jaar niet genomineerd, allen presteerden slechter dan de AEX. Ook dit jaar deden de topmannen van de kleine en middelgrote beursfondsen het veel beter dan de AEX-bestuurders.

Tien kandidaten
De drie genomineerde AEX-bestuurders zijn allen buitenlanders, te weten Didier Keller (SBM Offshore), Rudi de Becker (Hagemeyer) en Jean-Francois van Boxmeer (Heineken). Bij de midkappers zijn Wout Dekker (Nutreco), Ben Noteboom (Randstad) en Ron Icke (USG People) genomineerd. Van de lokale fondsen verdienen Victor Muller (Spyker), Jan van der Zouw (Eriks) en Frank de Moor (Macintosh) een nominatie.

Dat brengt ons op negen kandidaten. Tel daarbij de topman van het aankomende AEX-fonds Lashkmi Mittal die dit jaar staalstrijd met Arcelor in zijn voordeel besliste. Gemiddeld zagen de genomineerde bestuurders de waarde van hun aandelen met maar liefst 57% toenemen.

Bij de VEB-verkiezing wordt de uitslag via internet bepaald. Door U! Vandaar dat we u van harte willen aanmoedigen om aan de verkiezing mee te doen.

Ga naar het stemformulier Zie het
(c) 2006 Vereniging van Effectenbezitters