Gemeente Tilburg

Datum
22 december 2006

Wijkcentra vaker open in de zomer en

de weekenden

Wethouder Gon Mevis: "Wijkcentra bieden talloze activiteiten voor jong en oud"

De hele zomer van 2007 zijn er vijf wijkcentra open, te weten de Ypelaer, de Nieuwe Stede, Kievietslaer, jongerencentrum V39 en de Spijkerbeemden. Ook zijn de meeste wijkcentra vanaf volgend jaar een aantal weekenden open. De Poorten is zelfs iedere zaterdag open en om de week op zondag. Nieuw is ook dat wijkvereniging de Blaak verschillende activiteiten in de Hofstede gaat organiseren. Dat staat allemaal in het contract dat de gemeente Tilburg heeft afgesloten met de Twern. De Twern ontvangt 5,7 miljoen euro per jaar voor het beheer van de 22 wijkcentra in de stad.

Vrijwilligers

In het wijk- en buurtwerk zijn bijna 1500 mensen actief als vrijwilliger. Zij organiseren talloze activiteiten voor jong en oud, vaak juist voor kwetsbare groepen. Medewerkers van de Twern bieden daarbij professionele begeleiding. Wethouder Gon Mevis (Wijk- en buurtwerk): "Het college vindt het belangrijk dat jongeren ook in de zomer terecht kunnen in een wijkcentrum. Dan hoeven ze zich minder te vervelen en dat draagt weer bij aan de veiligheid. Ook voor veel ouderen, die niet op vakantie gaan, is het fijn dat ze naar een wijkcentrum kunnen. Verder merken we al jaren dat er veel behoefte is aan ontmoetingsruimten in de weekenden. Dit contract schept daarvoor de mogelijkheden".

In enkele wijkcentra gaan de openingstijden overigens in beperkte mate achteruit, omdat de beheerders worden ingezet in wijkcentra waar meer behoefte is aan zaalruimte. De gemeente vindt het namelijk belangrijk dat de openingstijden aansluiten op de vraag van de wijkbewoners.

Voor de pers:
Theun van den Boer, Bestuurswoordvoering, telefoon 013 542 88 19.


---- --