Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Online adviesmiddel al meer dan 12.000 keer geraadpleegd

Vliegende start 'Hulpmiddelenwijzer' stoppen met roken

Den Haag, 22 december 2006 - De 'Hulpmiddelenwijzer' heeft een vliegende start. Dit online adviesmiddel voor hulp bij stoppen met roken is sinds de start van de STIVORO-campagne 'Stoppen kun je leren' op 13 december al meer dan 12.000 keer geraadpleegd. De wijzer is te vinden op www.stoppenkunjeleren.nl. In twee minuten - door het beantwoorden van enkele vragen op de site - kan een roker ontdekken welke hulp (bijvoorbeeld digitaal Advies op Maat, Telefonische Coaching of nicotinepleisters) het beste bij hem of haar past. Dit persoonlijk advies is dus direct zichtbaar op het beeldscherm.

Lies van Gennip, directeur van STIVORO, is zeer tevreden over de respons. "Het aantal mensen dat onze website in de eerste week al heeft geraadpleegd is enorm. Nog niet eerder konden rokers zo makkelijk en snel ontdekken welk hulpmiddel het beste bij hen past. De Hulpmiddelenwijzer voorziet kennelijk in een behoefte, gezien de hoge bezoekersaantallen op de site. We verwachten dat die de komende weken nog sterk zullen toenemen nu de jaarwisseling in aantocht is. Traditiegetrouw nemen veel rokers zich voor om juist dan te gaan stoppen."

Flink effect
Volgens Van Gennip laat onderzoek zien dat stoppen met roken met hulp succesvoller is dan zonder hulp. "Hulpmiddelen hebben dus flink effect. Dat is fijn voor rokers die willen stoppen, want dat is al moeilijk genoeg. Vandaar dat we met de Hulpmiddelenwijzer rokers een extra helpende hand bieden bij het vinden van het hulpmiddel dat het beste bij hen past. Stoppen is meer dan gewoon ophouden met roken. Het is van een verslaving afkomen. En dat kun je leren. Vanzelfsprekend hoop ik dat onze website nog meer wordt bezocht, en belangrijker nog: dat mensen die stopondersteuning vinden die ze nodig hebben."

///


Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht