Ackermans & van Haaren


PERSMEDEDELING

BIJKOMENDE VERWERVING IN INDONESIE

De Directie heeft het genoegen U aan te kondigen dat een "Memorandum of Understan- ding" werd ondertekend voor de verwerving van een bijkomende 6.500 Ha in Sumatra ­ Indonesië voor een bedrag van IDR 42,2 miljard (USD 4,6 miljoen, EUR 3,5 miljoen). Dit terrein is geschikt voor de ontwikkeling van oliepalmen.

Het eigendom bevindt zich nabij de 8.353 hectaren in het bezit van P.T. Umbul Mas Wi- sesa (UMW) dat eerder dit jaar door de Groep werd verworven - zoals eerder bekend- gemaakt in het persbericht van 5 juli 2006 - en op enkele kilometers van P.T. Tolan Tiga. De Directie heeft de intentie de expansie in deze regio verder te zetten om zo de rentabi- liteit van de Groep in Indonesië nog te verbeteren.

Deze "Memorandum of Understanding" is onderworpen aan een juridische audit en aan de finale goedkeuring door de autoriteiten alvorens de landrechten worden toegekend.

22 december 2006.

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met :

M.A. St. Clair-George, Gedelegeerd Bestuurder
F. Van Hoydonck, Chief Financial Officer
Tel.: 0032/3.641.97.00
Fax : 0032/3.646.57.05
mail to : finance@sipef.com
website www.sipef.com

S.A. SIPEF N.V. is een Belgische agro-industriële vennootschap die genoteerd is op de Brussels Euronext. De vennootschap bezit voornamelijk meerderheidsparticipaties in tropische plantage- bedrijven die zij beheert en uitbaat. De Groep is geografisch gediversifieerd en produceert een aantal basisgrondstoffen, voornamelijk palmolie. De investeringen gebeuren meestal op lange termijn in recent geïndustrialiseerde landen.

---


---- --