Gemeente Delft

College stemt in met subsidieregeling sportverenigingen

Het college van B&W van Delft heeft besloten dat er een subsidieregeling komt om de financiële lasten van Delftse sportverenigingen te verlagen. De gemeente Delft heeft samen met de met de Sportraad van Delft de richtlijnen voor deze regeling opgesteld.

In de nota Regeling lastenverlichting sportverenigingen, die door het college is vastgesteld, staan richtlijnen voor de nieuwe subsidieregeling.

Het college wil dat de vereniging die de subsidie aanvraagt, aangesloten is bij een door het NOC*NSF erkende sportbond.

De vereniging moet het gehele jaar waarover achteraf subsidie wordt aangevraagd, lid zijn geweest van de Sportraad van Delft.

Verder hebben de gesubsidieerde verenigingen de inspanningsverplichting om het Sportfonds voor minima onder de aandacht te brengen van hun (aspirant-)leden.

De gemeente Delft stelt jaarlijks ¤ 200.000,- aan subsidie beschikbaar. Deze subsidie wordt op basis van het totaal aantal Delftse leden van de, voor de subsidie in aanmerking komende, Delftse sportverenigingen verdeeld.

Met deze verdeling wordt de bijdrage per Delfts lid vastgesteld, waarna de hoogte van de subsidie per vereniging wordt berekend op basis van het aantal Delftse leden.

De gemeenteraad bespreekt de nieuwe subsidieregeling in januari 2007. Als de gemeenteraad instemt met de nieuwe subsidieregeling kunnen sportverenigingen voor het eerst in het voorjaar van 2007 subsidie aanvragen.

De subsidie wordt verleend over het jaar voorafgaand aan de aanvraag. Het jaar 2006 is het eerste jaar waarover subsidie kan worden aangevraagd.

Hiervoor worden aanvraagformulieren aan de Delftse sportverenigingen beschikbaar gesteld.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft