Vlaamse Overheid

De beslissingen van de Vlaamse Regering van vrijdag 22 december 2006

Beslissingen van de Vlaamse Regering

Op voorstel van vice-minister-president Fientje Moerman

De Vlaamse Regering stelt Tim Hermans aan als regeringsafgevaardigde bij het extern verzelfstandigd agentschap (EVA) Vlaams Agentschap voor Internationaal Ondernemen. Hij vervangt Marc Van Gastel die sinds 22 september 2006 regeringsafgevaardigde was.

Op voorstel van minister Inge Vervotte

De Vlaamse Regering keurt het besluit goed over de vergoeding voor de installatie van een energieboekhouding in de voorzieningen, erkend door de Vlaamse overheid voor het verstrekken van zorg- en dienstverlening in het kader van de persoonsgebonden aangelegenheden.

Op voorstel van minister Dirk Van Mechelen en minister Kris Peeters

In het kader van een dossier loodsaansprakelijkheid beslist de Vlaamse Regering tot het betalen van het niet-betwiste gedeelte van de vorderingen. Zo wordt de oplopende spiraal van intresten gestuit. In dit kader beslist de Vlaamse Regering tevens om bijna 19 miljoen euro als last aan te rekenen op het Vlaams Fonds voor de Lastendelging (VFLD). Naar aanleiding van de begrotingscontrole 2007 worden de nodige kredieten vanuit het betrokken beleidsdomein overgeheveld naar het VFLD. Ze beslist ook om de dossiers loodsaansprakelijkheid van voor 1 januari 1989 volgens deze procedure af te handelen. Verder aanvaardt de Vlaamse Regering de principes van de nieuwe aanrekeningsregeling voor het VFLD.

Op voorstel van minister Bert Anciaux en minister Geert Bourgeois

De Vlaamse Regering kent 200.000 euro subsidie toe aan de vzw Centrum Ronde van Vlaanderen als tegemoetkoming voor het project 'Word Flandrien', een veelzijdig fietsevenement voor het brede publiek.

Op voorstel van minister Geert Bourgeois

De Vlaamse Regering kent 250.000 euro subsidie toe aan de vzw Antwerpen Open voor het project 'O Dierbaar Antwerpen' van 5 mei tot 30 september 2007. Met dit project wordt de zoo van Antwerpen in de kijker gezet na de voltooiing van de werkzaamheden aan het Astridplein.

Op voorstel van minister Geert Bourgeois

De Vlaamse Regering kent een subsidie van bijna 440.000 euro toe aan de vzw Tafelen in Vlaanderen, die op 20 oktober 2006 werd opgericht voor de promotie van de Vlaamse streekgastronomie en het coördineren van afgeleide toeristische initiatieven. Deze subsidie heeft betrekking op de voorbereidings- en opstartfase van het project tijdens het eerste werkjaar.

Op voorstel van minister Kris Peeters

In het kader van de energieprestatiecertificaten gunt de Vlaamse Regering de opdracht voor 'het verwerven van een licentie voor het gebruik van een softwaretool in het Vlaamse Gewest voor de certificering van bestaande residentiële gebouwen en de levering van bijbehorende diensten' aan EPAC Software bv en CEA bv. De licentieovereenkomst wordt door de bevoegde minister ondertekend.

Op voorstel van minister Kris Peeters

Na advies van de Raad van State keurt de Vlaamse Regering definitief het besluit goed over de omzetting van de Europese richtlijn over arseen, cadmium, kwik, nikkel en polycyclische aromatische koolwaterstoffen in de lucht. Het besluit legt de streefwaarden vast voor deze elementen, de maatregelen die moeten worden genomen, de rapportering over de getroffen maatregelen en het informeren van de bevolking.

Op voorstel van minister Kris Peeters

Na advies van Raad van State zet de Vlaamse Regering definitief het licht op groen voor het besluit over de sociale openbaredienstverplichtingen in de vrijgemaakte elektriciteits- en aardgasmarkt. Het besluit regelt onder meer de procedure bij wanbetaling, de minimale leveringen, het probleem van de contractloze leveringen, de problematische verhuis en de plaatsingsperiode voor budgetmeters.

Op voorstel van minister Kathleen Van Brempt

De Vlaamse Regering stemt in met een ontwerp van koninklijk besluit over het administratieve reglement van de geschillen over de verdeling van de capaciteiten van de spoorweginfrastructuur. Dit KB omvat een omzetting van Europese regelgeving met betrekking tot de procedure die moet gevolgd worden in geval van een geschil tussen de infrastructuurbeheerder en de kandidaat-spoorwegonderneming.

Op voorstel van minister Kathleen Van Brempt

De Vlaamse Regering hecht haar principiële goedkeuring aan het voorontwerp van decreet dat instemt met het avenant bij het Samenwerkingsakkoord van 30 mei 2005 tussen de Federale Staat, de Gewesten en de Duitstalige Gemeenschap over de Meerwaardeneconomie. Het avenant legt de budgettaire inspanningen voor het begrotingsjaar 2006 vast. Het voorontwerp van instemmingsdecreet wordt voor advies ingediend bij de SERV en daarna bij de Raad van State.

Lees meer op: http://www.vlaanderen.be/servlet/Satellite?NB_Registratiepersoonid=10446&cid=1166504409844&pagename=nieuwsberichten%2FNB_KortBestek%2FKortbestek