Ingezonden persbericht


Samenvatting persbericht

Amsterdam, 22 december 2006

BT-SERIE 'BIG THINKERS' LAAT WERELDLEIDERS AAN HET WOORD

BT is van start gegaan met het online uitzenden van een exclusieve serie e-fora met visionaire wereldleiders. Topfunctionarissen als Eric Schmidt, CEO van Google en Nandan M. Nilekani, CEO van Infosys laten van zich horen in deze serie 'Big Thinkers' en delen hun inzichten in het bedrijfsleven, de overheid en de maatschappij van de 21ste eeuw. De gesprekspartners worden door BT bijeengebracht via een videoverbinding. De BT-serie Big Thinkers loopt tot voorjaar 2007 en is te zien op www.btbigthinkers.bt.com en als video-podcast via Apple iTunes.

De BT-serie snijdt een scala aan onderwerpen aan: van macht voor kleine ondernemingen tot leiding geven aan concerns die een economie op zichzelf vormen. 's Werelds meest prikkelende grote denkers worden geïnterviewd door onder meer internet-visionair en investeerder Esther Dyson. Bij de aftrap ging Eric Schmidt met de (online-) deelnemers in discussie over de spectaculaire opkomst van Google, van het gedroomde concept van twee vrienden tot het front-runner bedrijf van vandaag. In een andere aflevering nemen vier Indiase prominenten het voortouw bij 'De Indiase economie: klant en concurrent'. Julie Woods-Moss, vice-president marketing van BT: "Deze interactieve virtuele serie is een mijlpaal voor BT en de markt. Het gaat over de convergentie van markten, nieuwe business-modellen en nieuwe manieren van denken."

Meer informatie over de BT-serie Big Thinkers is te vinden in het volledige Engelstalige persbericht onderaan dit bericht.

OVER BT

BT is een van 's werelds grootste leveranciers van communicatieoplossingen en -diensten en is actief in meer dan 170 landen. De kernactiviteiten van BT omvatten de levering van IT- en netwerkdiensten, lokale, landelijke en internationale telecommunicatiediensten en hoogwaardige producten en diensten op het gebied van breedband en internet. BT is actief met vier divisies: BT Global Services, Openreach, BT Retail en BT Wholesale.

In het boekjaar 2005-'06 (einde 31 maart 2006) behaalde BT Group een omzet van 19.514 miljoen pond. De winst voor belastingen bedroeg 2.040 miljoen pond. British Telecommunications plc (BT) is de dochteronderneming van BT Group waarin vrijwel alle bedrijfsonderdelen en activa van BT Group plc zijn verzameld. BT Group plc kent een notering aan de effectenbeurzen van Londen en New York.

Bezoek