Cap Gemini Nederland


PERSBERICHT

Utrecht, 22 december 2006

Directiewisseling Capgemini Nederland

Met ingang van 1 januari 2007 wordt Henk Vermaas de nieuwe directievoorzitter van Capgemini Nederland B.V. Hij volgt Peter Barbier op, die verantwoordelijk wordt voor de Technology Services in de regio Continental Europe en Asia Pacific.

Peter Barbier wordt vanaf 1 januari 2007 verantwoordelijk voor Technology Services van de strategische business unit Continental Europe en Asia Pacific van de Capgemini Group. Hij wordt Chief Operating Officer van de regio en tevens plaatsvervangend CEO. Deze regio bestaat uit Nederland, België, Centraal & Oost Europa, Scandinavië, Italië en Asia Pacific. De heer Barbier (56 jaar) werkt sinds 1984 voor Capgemini en heeft verschillende managementfuncties bekleed, de laatste drie jaar als directievoorzitter van Capgemini Nederland.

Henk Vermaas zal leiding geven aan Technology Services van Capgemini Nederland. Als directievoorzitter van Capgemini Nederland B.V. zal hij tevens leiding geven aan het management committee in Nederland waarin ook Consulting Services en Outsourcing Services vertegenwoordigd zijn. De heer Vermaas is sinds 1987 werkzaam bij Capgemini in verschillende functies, onder meer op het gebied van Outsourcing en in de branches industrie en sociale zekerheid. In de afgelopen twee jaar was hij als Chief Financial Officer verantwoordelijk voor de regio Noord Europa en Asia Pacific. Henk Vermaas (51 jaar) heeft civiele techniek en bedrijfseconomie gestudeerd.

Peter Barbier: "Het uiteindelijke doel is de klanten van Capgemini beter te helpen transformeren en te presteren met geïntegreerde dienstverlening en technologie. Intensieve internationale samenwerking, onder meer via offshore, is daarbij van groot belang. Globalisering van processen en diensten met tegelijkertijd het behoud van de nauwe samenwerking en sterke relatie met onze klanten lokaal is één van de uitdagingen in mijn nieuwe rol". Henk Vermaas: "Capgemini wil voorop lopen met het leveren van inzichten en competenties zodat opdrachtgevers de vrijheid hebben om succesvol te zijn. Voor de medewerkers wordt de vrijheid geboden om zich als professional en consultant snel te ontwikkelen. Daarom investeert Capgemini sterk in opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden en bieden wij veel keuzevrijheid voor de invulling van de eigen loopbaan. Wij hebben de beste mensen in huis om een resultaatgerichte en duurzame samenwerking met de klant aan te kunnen gaan."

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. Daarbij werkt de onderneming op een onderscheidende manier samen met haar klanten aan het behalen van snellere, betere en meer duurzame resultaten: de Collaborative Business Experience. Deze innovatieve samenwerking krijgt vorm door een sterk netwerk van technologiepartners, bewezen methoden en hulpmiddelen en een sterk op samenwerking gerichte mentaliteit in de dagelijkse praktijk. Hiermee helpt Capgemini organisaties om nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen en de mogelijkheden van technologie optimaal te benutten. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 61.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2005 een omzet van 6,954 miljard euro. Meer informatie over afzonderlijke disciplines, vestigingen en onderzoek is te vinden op www.nl.capgemini.com

EINDE PERSBERICHT



Cap Gemini Nederland