Gemeente Enschede

Cees Klaassen nieuwe directeur Scholingsboulevard Enschede

Cees Klaassen volgt Henk Mulders op, die in de periode augustus 2004 - januari 2007 als interim directeur leiding heeft gegegeven aan de onderwijskundige ontwikkeling van de Scholingsboulevard.

Cees Klaassen, geboren in Almelo, heeft een uitgebreide werkervaring. Eerst als leraar en daarna in uiteenlopende leidinggevende functies in het onderwijs. Sinds 2000 is hij instellingsdirecteur van de School of Human Movement and Sports te Zwolle. Deze instelling is onderdeel van de Hogeschool Windesheim.

Cees Klaassen: "het concept van de Scholingsboulevard spreekt mij enorm aan. Drie scholen die samen met de gemeente de handen inéénslaan om iets moois neer te zetten. Dat blijkt in Enschede dus echt te kunnen. Er ligt een erg goed plan om samen het probleem van de voortijdige schooluitval aan te pakken en de doorstroom van vmbo naar mbo te verbeteren. Daar is door heel veel mensen goed over nagedacht. Ik zie het als een uitdaging om die plannen, samen met alle betrokkenen, in de praktijk te implementeren. Ik ben dan ook meer een aannemer dan een architect. Ik ga mijn uiterste best om iedereen een goede plek te geven in de Scholingsboulevard."

Scholingsboulevard Enschede opent op 1 augustus 2008 de poorten voor de eerste leerlingen. De bouw van de eerste fase aan de Kuipersdijk start januari aanstaande.
Cees Klaassen is reeds nu benoemd, zodat alle noodzakelijke voorbereidingen voor een succesvolle start van de Scholingsboulevard Enschede op tijd zijn afgerond.
Daarbij gaat het met name om de verdere ontwikkeling van het onderwijsconcept, dat ervoor moet zorgen dat iedere leerling met het voor hem of haar hoogst haalbare diploma de Scholingsboulevard afrondt. Als de Scholingsboulevard helemaal voltooid is (eind 2009) zullen alle Enschedese leerlingen uit klas 3 en 4 vmbo én alle mbo-leerlingen in de niveaus 1 en 2 op de Scholingsboulevard hun onderwijs genieten. De Scholingsboulevard zal daartoe nauw samenwerken met het bedrijfsleven.

Scholingsboulevard Enschede is een gezamenlijk project van het Bonhoeffer College en Het Stedelijk Lyceum (beide voortgezet onderwijs), ROC van Twente (middelbaar beroepsonderwijs) en de gemeente Enschede. Meer informatie over het project vindt u op www.scholingsboulevard.nl.

22 december 2006