Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Publicatiedatum: 22 december 2006

BESLUIT BIOTECHNOLOGIE BIJ DIEREN KENNISGEVING

BESLUIT
De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maakt bekend dat hij, in het kader van het Besluit biotechnologie bij dieren, een vergunning voor het verrichten van biotechnologische handelingen bij dieren heeft verleend aan: · Het Universitair Medisch Centrum Utrecht te Utrecht met registratienummer RBD0192(K08). Het betreft onderzoek naar genen die een rol spelen bij het ontstaan en de verdere ontwikkeling van kanker. Het besluit verschilt niet van het ontwerpbesluit; · Het Erasmus MC te Rotterdam met registratienummer RBD0193(K09). Het betreft onderzoek naar genen die betrokken zijn bij de ontwikkeling en de werking van de hersenen en het ontstaan van hersenziekten. Het besluit verschilt niet van het ontwerpbesluit.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na heden tegen het besluit een met redenen omkleed beroepschrift indienen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven, Postbus 20021, 2500 EZ Den Haag. Voor de behandeling van het beroepschrift is een griffierecht verschuldigd dat voor natuurlijke personen 211,-- en voor anderen dan natuurlijke personen 422,-- bedraagt.

WIJZIGING VAN GERINGE AARD
De Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maakt bekend dat hij, in het kader van het Besluit biotechnologie bij dieren, de volgende vergunning heeft gewijzigd: · Aan de vergunning met registratienummer RBD0176(J01E) van het Nederlands Kanker Instituut te Amsterdam is een gen toegevoegd.
Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na heden tegen het besluit een met redenen omkleed bezwaarschrift indienen bij het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, afdeling Rechtsbescherming, Postbus 20401, 2500 EK Den Haag.

De besluiten en de daarbij behorende stukken liggen vanaf heden, op werkdagen van 9:00 tot
16:00 uur, ter inzage in het Service Center van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, Bezuidenhoutseweg 73 te Den Haag. Bezoekers van het Service Center zijn verplicht zich te legitimeren.

ADVERTENTIE STAATSCOURANT, VOLKSKRANT
BESLUIT BIOTECHNOLOGIE BIJ DIEREN

Bijlagen
Besluit biotechnologie bij dieren - Besluit RBD0192(K08) Besluit biotechnologie bij dieren - Besluit RBD0193(K09) Besluit biotechnologie bij dieren - Wijziging van geringe aard van bestaande vergunning RBD0176(J01E)


---- --