Gemeente Weert

22 december 2006

STUURGROEP STELT VOOR: NIEUWBOUW STADHUIS OP LOCATIE WILHELMINASINGEL

De Stuurgroep die de gemeenteraad van Weert heeft ingesteld om te bekijken welke locatie de beste is voor de bouw van een nieuw stadhuis, heeft een keuze gemaakt. De voorkeur van de Stuurgroep gaat uit naar de locatie Wilhelminasingel.

Als de onderhandelingen over de locatie Wilhelminasingel niet leiden tot het gestelde resultaat, stelt de Stuurgroep voor om dan direct te vervolgen met een onderzoek naar de realiseerbaarheid van een stadhuis op de "locatie aan het kanaal" (stadsbrug/Centrum Noord). Als ook dat een negatieve uitkomst oplevert, komt vervolgens de Beekstraat in beeld. De gemeenteraad krijgt nu het voorstel om de conclusie van de Stuurgroep over te nemen en het college van B&W de opdracht te geven deze conclusie nader uit te werken. Dat betekent vervolgens dat het college start met onderhandelingen over de realisering van een nieuw stadhuis op de locatie Wilhelminasingel.

Opdracht
De gemeenteraad heeft tijdens de opiniërende raadsvergadering van 18 oktober jl. de stuurgroep ingesteld. Daaraan nemen alle politieke raadspartijen behalve de SP deel. Voorzitter is wethouder P. Sijben, verantwoordelijk voor het project stadhuis. De opdracht van deze Stuurgroep was een afweging te maken van de verschillende locatieaanbiedingen en een raadsvoorstel voor te bereiden voor de locatiekeuze nieuwbouw stadhuis. De bedoeling is dat de gemeenteraad begin 2007 een besluit neemt over de gewenste locatie.

Keuze uit vijf
Eerder, in november, heeft de Stuurgroep de gemeenteraad al geïnformeerd over de vijf mogelijk geschikte locaties. Dat zijn de locatie Beekstraat, locatie Wilhelminasingel, locatie station/NS-gebied, park Biest en een locatie aan het kanaal (stadsbrug/Centrum-Noord). Deze zijn nu onderzocht. Tijdens het onderzoek stond de keuze voor de locatie centraal. Daarom zijn de aanbiedingen en ontwerpen voor gebouwen van verschillende projectontwikkelaars buiten beschouwing gelaten. Ook heeft de Stuurgroep naar de haalbaarheid van de locatie gekeken. Uiteindelijk is daar dus de locatie Wilhelminasingel als voorkeur locatie uitgekomen.

2006.241 FS


---- --